≫ 

Uhapšen drugi osumnjičeni za Ljiljanino ubistvo: Uhvaćen u Republici Srpskoj

Iz Uprave policije saopštili su da će u komunikaciji sa nadležnima Republike Srpske raditi na izručenju osumnjičenog

  • 6
Ljiljana Simić Ubijena Ljiljana Simić / Foto: Privatna arhiva/Direktno.rs
Ljiljana Simić Ubijena Ljiljana Simić / Foto: Privatna arhiva/Direktno.rs

Z. M. (47), osumnjičeni za ubistvo Ljiljane Simić (54), uhapšen je u Republici Srpskoj. Iz Uprave policije saopštili su da će u komunikaciji sa nadležnima iz te države raditi na izručenju osumnjičenog, prenose Vijesti.

Njegov saučesnik R. D. (36) uhapšen je juče u Herceg Novom a sudija za istragu danas mu je odredio pritvor do 30 dana.

Simićeva je kandaska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno beživotno telo 12 dana kasnije pronađeno je u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz Uprave policije saopštili su da su pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odeljenja bezbednosti Kotor u kratkom roku su rasvetlili ubistvo koje se dogodilo na teritoriji Herceg Novog.

- Policija je identifikovala dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo danas u Bosni i Hercegovini. Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak Lj. S. (54) nakon čega je policija sprovela potragu za ovim licem na teritoriji Crne Gore. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoji verovatnoća da je ovo lice lišeno života. Sveobuhvatnom istragom i predanim radom pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije izvršioci su identifikovani - saopšteno je iz UP.

Pojasnilii su da je R. D., državljanin Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Herceg Novom, uhapšen u Novom, zbog osnovane sumnje da je sa Z. M., koji je državljanin Crne Gore, izvršio krivično delo ubistvo na štetu Simićeve.

- Policija je protiv ova dva lica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo. Za R.D. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor i on je sproveden u UIKS. NCB Intrpol Podgorica je, nakon saznanja da Z. M. ne boravi u Crnoj Gori, raspisao međunarodnu poternicu za ovim licem. Odmah po raspisivanju poternice policija Republike Srpske je efikasnom akcijom lišila slobode ovo lice u Foči. Uprava polije se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji. Odmah po dobijenoj informaciji da lice osumnjičeno za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, policija Republike Srpske je preduzela aktivnosti na lociranju ovog lica i njegovom lišenju slobode. Sledi komunikacija nadležnih organa u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori - saopšteno je iz UP.

Ljiljana ubijena zbog novca?

Vladimir Krstanović, bivši suprug ubijene Ljiljane, veruje da je ona likvidirana zbog novca. Ljiljana i on žive u Kanadi, ali je ona pre pet godina kupila stan u Crnoj Gori, gde je provodila nekoliko meseci godišnje. Kako je rekao ona je 6. septembra uplatila avionsku kartu, kako bi krenula iz Dubrovnika, preko Minhena za Toronto. Tu joj se izgubio svaki trag.

- Ja sam stupio u kontakt sa jednim poznanikom i dobio sam informaciju da se ona zabavljala sa nekim muškarcem iz Podgorice. Ljiljana mi je pričala o njemu, da je tobože neki policajac po struci, a ispalo je da je taksista. Nekoliko dana pred njen polazak za Kanadu su se posvađali, a komšije su bile svedoci buke i galame - rekao je Krstanović.

- U tom besu valjda prilikom raskida, Ljiljana mu je vratila SIM karticu koju joj je on jednom prilikom pozajmio kada je dolazila u Crnu Goru, pošto kanadska kartica tamo ne funkcioniše. Kada je Ljiljana nestala, policija je locirala njega, uzela mu SIM karticu koju je ona koristila, napravili su uviđaj i na toj kartici je ustanovljen veliki broj poziva upućen dotičnom čoveku iz Herceg Novog, koji je navodno umešan u ubistvo.

Takođe su razmenjivane i ljubavne poruke između tog iz Novog i Ljiljane. Kada su proverili tu SIM karticu, počeli su da tragaju za Novljaninom, koji je već bio u bekstvu. Ja sam nestanak prijavio kanadskoj amabasadi, ali nismo dobijali konkretna saznanja - kazao je Krstanović.

U međuvremenu je izvadio njen izveštaj sa viza kartice, gde je u uobičajenim uslovima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mesečno, a poslednjeg meseca, sa njenog računa podignuto je čak 17.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BENDZO

    20. septembar 2020 | 18:56

    Prijatelji 36 i 47 godina,ona je 54 godine,nezna da u Crnoj Gori nezive Kanadjani vec Djetici zeljni dolara a ne nj3nog šarma,naivnost platila glavom,kako rece nas svijet,pare zavade dva oka u glavi.

  • Mister bin

    20. septembar 2020 | 19:34

    Ovoga uvatiše za tri dana a ovog što ubi momka u ns nema nigde

  • Nody

    20. septembar 2020 | 21:32

    Ne trazi Crna Gora izrucenje od ErEs nego od drzave Bosne i Hercegovine.To isto kao da Beograd od Čačka trazi izrucenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA