≫ 

U Crnoj Gori registrovan prvi slučaj ponovne infekcije korona virusom

Nije isključeno da postoji još ovakvih slučajeva

  • 1
Dete, devojčica, maska, ranac, laptop, škola, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) dr Senad Begić Begić kaže da je jedna osoba u Crnoj Gori, koja je bila pozitivna u prvom talasu, ponovo imala korona virus u drugom, ali bez simptoma.

On je kazao da je slučaj otkriven kada se taj građanin testirao pre putovanja i da nije isključeno da postoji još takvih slučajeva, prenosi Rtcg.me.

Po broju stanovnika Berane je opština koja je najteže pogođena epidemiološkom situacijom, gde je stopa aktivnih slučajeva korona virusa pet puta veća od proseka, slede Nikšić i Rožaje, rekao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) dr Senad Begić.

Begić kaže da zabrinjava to što je najveći deo novoobolelih od koronavirusa iz Nikšića, što znači da će Nikšić biti najpogođenija opština u Crnoj Gori.

Begić je rekao da kompletno zaključavanje gradova i aktivnosti neće biti, te da su nošenje maski, higijena ruku i distanca najučinkovitije mere, i da na tome treba insistirati.

Video: Rizik da se razbolite u Crnoj Gori je 25 puta veći nego u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA