≫ 

Ratni zločinac studentima propovedao kako mu se u Hagu ukazao Bog, sada je magistrirao teologiju

Kordić je proglašen krivim za kršenje zakona ratovanja, teška kršenja Ženevske konvencije i zločine protiv čovječnosti i osuđen na 25 godina zatvora, a presuda je većim delom potvrđena i nakon njegove žalbe

  • 8
Dario Kordić

Printskrin: ICTY

Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić, koji je proglašen krivim za masakr u Ahmićima tokom proteklog rata, postao je magistar teologije, saopštilo je Udruženje Hrvatska zvona iz Hercegovine.

Udruženje je uz čestitke objavilo i fotografiju na kojoj novopečeni magistar pozira sa diplomskim radom ispred zgrade Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

U Ahmićima u BiH su pripadnici HVO-a 16. aprila 1993. godine pobili 116 muslimana, medu njima i tromesečno dete.

Čestitamo našem Dariju koji je danas obranio svoj diplomski rad i postao magistar teologije!Posted by Hrvatska zvona on Monday, 21 September 2020

 

 

Inače, Kordić je poznat i po tome što je zagrebačkim studetima pokušao da održi predvanje o tome kako je u zatvoru u Hagu pronašao Boga, ali je predavanje prekinuto upadom grupe mladića, koji su uzvikivali da je on rtni zločinac.

- Čestitamo našem Dariju koji je danas obranio svoj diplomski rad i postao magistar teologije! - objavila je hercegovačka nevladina organizacija koja je na prošle parlamentarne izbore u BiH izašla u saradnji sa Hrvatskom republikanskom strankom.

Kordić je proglašen krivim za kršenje zakona ratovanja, teška kršenja Ženevske konvencije i zločine protiv čovječnosti i osuđen na 25 godina zatvora, a presuda je većim delom potvrđena i nakon njegove žalbe.

Nikad nije priznao krivicu ili izrazio kajanje zbog smrti koju je svojim političkim delovanjem posejao.

Zagrebački portal Index piše da bi Kordić sada mogao da blagoslovi i učenike po školama s obzirom na to da je osuđeni ratni zločinac sada stekao preduslove da bude veroučitelj.

Video: Hašim Tači stigao u Hag: Niko ne može promeniti istoriju, ovo je cena za slobodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    22. septembar 2020 | 13:48

    Jadna je ta njegova diploma. Kad stigne pred Boziji sud sudit ce mu se po nedjelima.

  • Zenica

    22. septembar 2020 | 14:46

    Veliko mu hvala, u ime svih Srba iz Zenice, bez njega nas pola zivo nebi zivo bilo, bog te cuvao

  • Boban

    22. septembar 2020 | 14:04

    Pa i nije neki zločin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA