"Vijesti": Abazović u manastiru Ostrog predložio Krivokapića za premijera Crne Gore, DF odbio

Na sastanku je saopšteno i da se očekuje da koalicija "Crno na bijelo" ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbednosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice

  • 21
Zdravko Krivokapić, obraćanje, Crna Gora izbori

Foto: Tanjug/Zoran Marković

Lideri Demokratskog fronta tvrde da nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ga ne mogu podržati za mandatara dok ne preispitaju poverenje prema njemu na stranačkim organima. To je saopšteno na sastanku koji je danas održan u manastiru Ostrog, prenose Vijesti.

Kako je reč, da Krivokapić bude mandatar je prethodno na sastanku predložio lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović.

Sastanku su prisustvovali Krivokapić, Abazović, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

Crnogorski mediji javljaju da su na sastanku pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore.

Kako izvori "Vijesti" navode, pokušano je da se dogovore predsednik Skupštine i mandatar. Mesto šefa parlamenta bi trebalo da pripadne Demokratama, navodi taj portal.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF navodno je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje poverenja u koaliciji.

Na sastanku je saopšteno i da se očekuje da koalicija "Crno na bijelo" ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbednosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice.

Video: Krivokapić: Desila se sloboda, pružamo ruku pomirenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    22. septembar 2020 | 21:01

    Politicki skupovi u manastiru, sram vas bilo.

  • Plašim se da će

    22. septembar 2020 | 20:46

    Naši Srbi upropastiti sve što su do sad dobro uradili, ukoliko se ne formira vlast u predviđenom roku ide se na nove izbore a više Mila niko živi ne dobi! Živi bili pa videli.

  • Kinkel

    22. septembar 2020 | 20:45

    Samo se vi igrajte, imate kad, kako, i sa kim, ali ne uvlačite u svoje rabote Srbiju da svaki šmokljan ispira usta sa njom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA