≫ 

Sredovečna gospođa uhvaćena kako vrši veliku nuždu usred Zagreba, platila je paprenu kaznu

Stanari i prolaznici u šoku gledali šta žena radi, pa pozvali policiju

  • 1
zagreb

Zagreb / Foto: Pixabay

Obavljanje velike nužde u po bela dana ispred zgrade u Tenžerinoj ulici u Zagrebu još dugo će pamtiti 56-godišnja S.S., majka dvoje dece, jer ju je nedavno Prekršajni sud u Zagrebu zbog tog čina olakšanja, kaznio sa 450 kuna (oko 60 evra). Pritom je, pak, oslobođena plaćanja troška prekršajnog postupka zbog loših imovinskih prilika.

Nevolje po sredovečnu ženu počele su 16. marta oko 14,15 sati dok se vozila po Vukovarskoj ulici. U jednom trenutku pred nemoći koja ju je snašla, autom je ušla u naselje Vrbik i stala kod kućnog broja 7 te iz njega munjevito izjurila i obavila veliku nuždu. Nevolja je bila ta što je to videlo nekoliko prolaznika i stanara zgrade pa nije dugo trebalo da policija stupi u kontakt sa gospođom.

Po dovršetku istraživanja, policija ju je prijavila za kršenje članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno da je vređala moralne osećaje građana i to svega 50-ak metara od zgrade Zagrepčanke u kojoj svoje kancelarije ima niz kompanije ali se nalaze i prostorije zagrebačkog tužilaštva.

- Zaista sam tog dana izašla iz auta i na javnoj površini obavila veliku nuždu. Iskreno mi je žao. Osećam se krivom. Ali, imala sam silni pritisak i morala sam to da učinim. Molim sud da me blago kazni jer mi je zaista žao što sam to učinila – pravdala se Zagrepčanka u sudnici.

Kazna od 450 kuna za sud je primerena jer, kako stoji u presudi, odgovara težini počinjenog prekršaja i stepenu povređenosti zaštićenog dobra.

Video: Uznemirujuće urlanje homofoba na ženu u autobusu za Zagreb

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucy Ch

    23. septembar 2020 | 14:17

    Ljudima zabranjeno ali psi i ostale životinje mogu nesmetano,kod svih je biološka potreba ali društveni zakoni ograničavaju selektivno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA