≫ 

Iza dva ubistva škaljaraca u Grčkoj stoje isti egzekutori: Hadžićeve otiske našli u stanu Dedovića?

Grčki istražitelji sklapaju “slagalicu” dve surove likvidacije koje su izvršene u Atini i na Krfu

  • 1
Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Dedović i Stamatović likvidirani u Atini Foto: MUP RS, Printskin: Youtube/OneTV

Grčki istražitelji došli su do podataka koji ukazuju da su angažovani za likvidaciju pripadnika škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića, niko drugi do četvorica muškaraca koji su ubili vođu te kriminalne grupe Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u januaru u kafani na grčkom području Vari.

Policija je, nakon što je uspela da sastavi “slagalicu” ubistva Hadžića i Kožara, krajem juna na Krfu, bila iznenađena kada je utvrdila da su dvojica mafijaša pogođena iz četiri različita oružja, što znači da su ih najmanje četiri osobe opkolile ispred automobile i ispalile vatru na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu, prenosi portal newsit.gr.

Nakon ovog nalaza, policija se automatski pozvala na beleške o ubistvu Dedovića i Stamatovića koji su pripadali istoj kriminalnoj organizaciji kao i žrtve na Krfu, piše Pobjeda.

I u mafijaškom obračunu u januaru učestvovala su četiri naoružana egzekutora, obučeni u crno koji su, takođe, ispalili rafal naočigled porodice žrtava.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

Prema informacijama policije, Igor Dedović je nakon hapšenja takozvanog "Eskobara Balkana" Jovice Vukotića, u septembru 2018. u Turskoj, postao apsolutni vođa škaljaskog klana.

- Svi u Evropi će kupiti naš kokain i Pirej će postati naša luka - navodno je rekao Dedović svojim saradnicima, u nastojanju da prevaziđe Vukotićeva dostignuća, piše newsit.gr.

Istražujući ove slučajeve, grčka policija je utvrdila da dva ubistva imaju mnogo zajedničkih elemenata, a posebno ističu činjenicu da je na Krfu u naslednike Dedovića i njegovog saradnika Stamatovića ispaljeno 30 metaka, dok su u restoranu u Vari žrtve ubijene sa 25 metaka, ispaljenih iz dva različita oružja.

Hadžićevi otisci u dva stana

Zanimljivi detalji stižu i iz laboratorija grčke policije. Hadžićevi otisci prstiju pronađeni su u dva stana koja su Dedović i Stamatović povremeno iznajmljivali u Palaju Faliru i Glifadi, velikim predgrađima Atine. Ovi podaci do kojih su došli bezbednosni istražitelji dokazuju apsolutno blizak odnos žrtava dva mafijaška obračuna u toj zemlji.

Alan Kožar Foto: vijesti.me/Savo Prelević

Pored toga, nekoliko dana nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, policijski odred Odeljenja za ubistva u Atini otputovao je u Beograd kako bi od srpskih kolega dobili više informacija o ubijenim pripadnicima škaljarske grupe.

Sklonište u Grčkoj sa lažnim dokumentima

Na spisku pripadnika klana, koji je grčka policija dobila iz Beograda, u prvom redu su se pojavila imena Kožara i Hadžića. U beleškama koje su pratile imena Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, navodi se da su se tragovi njihovih saradnika izgubili, te da se procenjuje da su utočište pronašli u Grčkoj, koristeći se lažnim ličnim dokumentima.

Pretpostavke su bile utemljene, ali su Kožara i Hadžića, pre grčke policije, locirali njihovi protivnici i pogubili ih.

Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putovao je pod imenom Martin Pospišek.

Video: Spektakularno hapšenje italijanske policije: Uhapšeno 11 članova ozloglašenog Škaljarskog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA