Filip se na suđenju obratio bratu: Stanislave, ne mogu više da te čuvam, sad sam pod ključem

Otac i brat optuženog za trostruko ubistvo odbili su da svedoče

  • 1
Filip Zavadlav, suđenje, Split, ubistvo Foto: Tanjug/HINA/Miroslav Lelas
Filip Zavadlav, suđenje, Split, ubistvo Foto: Tanjug/HINA/Miroslav Lelas

U Splitu je danas nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu koji je optužen da je u tom gradu u januaru počinio trostruko ubistvo. Očekuje se da će do petka sva saslušanja biti gotova, a veruje se da Filip neće ni davati iskaz.

Na prvo od tri ročišta koja će se održati ove sedmice sud je pozvao šest svedoka, ali dvojica, Filipov otac Ante i brat Stanislav, odbili su da svedoče, prenosi 24sata.hr.

Zavadlav je u jednom trenutku s optuženičke klupe poručio bratu: "Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam". 

Brat Stanislav je, pre nego što je izašao iz sudnice, zamolio sudiju da razgovara s bratom.

Znali da je nabavio kalašnjikov, vežbao kraj Trogira 

Jedan od svedoka ispričao je šta se dogodilo na sam dan ubistva. Rekao je da ga je Filip zvao više puta, da je bio uznemiren i da je vikao na telefon. On je pokušavao da ga smiri i rekao da će se naći. Razgovarali su u više navrata.

Kada je svedok saznao što se dogodilo znao je da se radi o Filipu jer ga je prepoznao na snimku. Po hodu.

Drugi svedok je rekao kako se s Filipom do tada nije čuo tri godine, a Filip mu je pričao o devojci s kojom je raskinuo. Svedok je na sudu ispričao i kako mu je Filip u 3 ujutro poslao poruku u kojoj je stajalo: "Moli za moju dušu". Kasnije tog dana Filip je krenuo u krvavi pohod.

Oba svedoka su rekli kako su znali da je Filip nabavio kalašnjikov.

Jedan je rekao kako je Filip poručio da mu puška treba za samoobranu. Zajedno su išli na područje Trogira gde su pucali iz nje. Ispucali su oko 30 metaka.

"Filip izgleda dobro, ali nije"

Advokat Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta kako bi u petak mogla sva saslušanja biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz.

- On izgleda dobro, ali nije dobro. Šta se krije ćemo čuti u petak - poručio je Šerić nakon ročišta. U petak bi na sud trebalo da dođu veštaci koji će reći svoje mišljenje o Filipovom stanju.

- Ukoliko ne dođe do dopune ili novog veštačenja, onda bi to moglo biti to. S tim da neće u petak biti završne reči, ne očekujem to - dodao je.

Na pitanje jesu li postojale određene pretnje Filipu, Šerić je rekao da mu je teško o tome da govori i kako bi to bio "doprinos oštećenika"

- U konkretnom predmetu tog doprinosa nije bilo. Čuli smo roditelje dvojice stradalih, ubijenih, koji su rekli da njihovi sinovi nisu ničim uzrokovali ponašanje mog klijenta - poručio je Šerić.

Podsetimo, Zavladlav se tereti da je 11. januara s kalašnjikovim u ruci krenuo u ubilački pohod splitskim ulicama i više porodica zavio u crnu.

Uhapšen je ubrzo nakon smaknuća Marina Ožića Paića, Jurice Torlaka i Marina Bobana, nakon čega je prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu, odakle je odlazio na psihijatrijska veštačenja u Vrapče kako bi se utvrdilo da li je u trenutku zločina koji je potresao celu zemlju bio uračunljiv.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    30. septembar 2020 | 16:19

    Pravda za Filipa, koji je morao da sa nasilnicima na ovaj način reši problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA