Bolnica u Čakovcu sama priznala grešku: Pacijentu dali pogrešan lek, otkazali mu organi

Usled primene pogrešne terapije došlo je do otkazivanja rada brojnih organa i nesrećnom čoveku nije bilo spasa

  • 1
Dijaliza Foto: Shutterstock

A. T. (62) umro je u čakovečkoj bolnici nakon što mu je na hemodijalizi dobio pogrešno sredstvo. O događaju je izvestila sama Županijska bolnica Čakovec.

- Obaveštavamo vas da se dana 29.09.2020. godine u Županijskoj bolnici Čakovec dogodio neočekivani neželjeni događaj s posledicom smrtnog ishoda. Pacijentu A.T., 1958. godište, kome je izrečena mera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na Covid-19, dana 29. septembra 2020. godine je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize. Tokom postupka je intravenski primenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primenjuje u lokalnoj primeni kod takvih i sličnih postupaka - navodi se u saopštenju koje prenosi Emeđimurje.

Oni navode da je uprkos "momentalno preduzetim merama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog lečenja nastupilo multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te da je tražena obdukcija".

- Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju je obavešteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije. Županijska bolnica Čakovec i svi njeni radnici porodici preminulog izražavaju duboko saučešće - stoji u saopštenju.

Video: Ušli smo u crvenu zonu kovid bolnice: Virus nije izmišljen i ova odela ne oblačimo bez razloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DaNe

    30. septembar 2020 | 14:54

    Kada će u Srbiji konačno neka bolnica priznati grešku? Ili će zauvek ostati bezgrešne i pored ovolike smrtnosti usled propusta, stručne greške?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA