Pacijentu koji je umro u bolnici umesto leka ubrizgali sredstvo za dezinfekciju? Hrvatska u šoku

Dve medicinske sestre više ne rade u bolnici

  • 4
Doktor, bolnica, medicina, medicinsko osoblje

Foto: Shutterstock

Tragedija u županijskoj bolnici u Čakovcu u Hrvatskoj. Tokom rutinskog postupka hemodijalize preminuo je 62-godišnjak zbog zastoja organa usled ubrizgavanja, kako su saopštili iz bolnice, nedopuštenog sredstva. U čakovečku bolnicu ministar Beroš šalje inspekciju.

Izgleda je da je u veni 62-godisnjaka umesto fiziološkog rastvora završila medicinska hemikalija za dezinfikovanje. Uz pacijenta su, kako navodu Dnevnik.hr, bile dve medicinske sestre.

O tragediji koja se dogodila u čakovečkoj bolnici reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s predsednicom Upravnog veća bolnice Čakovec dr sc. Sonjom Tošić Grlač.

Tošić Grlač izrazila je saučešće porodici preminulog pacijenta i rekla da sestre koje su uključene u ovu tragediju više ne rade.

- Do daljnjega neće ni raditi - rekla je.

Upitana kako je moguće da se dogodila ovakva greška, dr Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

- Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila - kaže.

Objašnjava kako će se profesionalno sprovesti interni nadzor, te su danas uzete izjave učesnika.

- Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i doneti svoje mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva - rekla je dr Tošić Grlač.

Napominje kako se sve dogodilo juče uveče.

- Bolnica je ujutro obavestila porodicu. Bila je noć, porodicu smo pozvali ujutro, sve smo obavestili i sve radimo profesionalno. Danas je u bolnici bila policija, Državno tužilaštvo, a njih zanima šta se dogodilo i čija je krivica. Uzeli su i neku dokumentaciju - kaže dr Tošić Grlač.

Telo 62-godišnjaka prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gde bi se trebalo tačno da se utvrdi utvrditi od čega je pacijent preminuo.

Video: Pitali smo zdravstvenog radnika šta je najteže od početka korone: Njegov odgovor rastužuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Evo

    30. septembar 2020 | 21:33

    I ja sam sestra i iskreno ne kontam kako je moguce?!Slazem se da je sve moguce,napravi se greska,ali opet,hm..

  • DARKO 100%

    30. septembar 2020 | 21:27

    Da li se vi secate dr Jusupa i njegove pomocnice Veronike iz Benkovca,joooj i ono je strasno i kako se neke svari izmaknu iz videla drzavne nadleznosti,Veronika je umrla ,nek joj je laka zemlja neverovatno ko se sve mogao zaposliti u zdrastvu

  • TIHI

    30. septembar 2020 | 23:11

    Divlji zapad na balkanski nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA