≫ 

Dve osobe ubijene u sukobu migranata u Bihaću: Pobili se iza bolnice, meštani zvali policiju

Sukob se desio tačno iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gde zapravo migranti imaju "divlje" šatorsko naselje koji im je prelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj

  • 7

Dve osobe su ubijene, deset je teško povređeno, a osam lakše u sukobu veće grupe migranata u blizini naselja u Bihaću u Žegaru.

Incident se dogodio sinoć oko 22 sata, a tu informaciju je za portal Klix potvrdio portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, koji je rekao da je uznemirena meštanka prijavila ovaj incident.

Kako je dodao, sukob se desio tačno iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gde zapravo migranti imaju "divlje" šatorsko naselje koji im je prelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

- Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili i povređene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Avganisatana i Pakistana. Svi povređeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konsultaciji s tužiocem potvrđeno je da se radi o krivičnom delu ubistvo - kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je saopštio da će policija raditi na uviđaju, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su učestvovali u sukobu verovatno pobegli u šumu koja je u blizini.

- Sada bi najverovatnije trebalo da pretražimo taj teren i vršimo potragu kako bismo ih sve pronašli. Mesto na kojem su se sukobili, nije naseljeno, reč je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti - rekao je Šiljdedić.

Video: Visio je sve dok Hitna pomoć nije stigla: Lopov upao u dvorište, pa se upecao na šiljak ograde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    1. oktobar 2020 | 10:23

    Zasto su ljudi na ulici?Bosanci kakav ste to narod ?Zar ne treba bracu po veri da primite u svoje kuce i da im na raspologanje date svu imovinu zene i cerke?Stalno ste me ovde napadali da sam luda i mrziteljka eto vam sad .Ako neka vas kinje i zezaju.Tako i vam i treba kada ste slepi kod ociju pa nemate kapacitet da vidite kakvo su zlo oni.

  • Silvija

    1. oktobar 2020 | 10:29

    Veoma tuzno videti ljude tretirane kao zivotinje,ako nemozes da im pomognes nemoj ih vredjati,tuci ,sve se to vrati ne tebi nego tvojoj familiji,Pusti ih neka idu gde su naumili,zivot ih je naterao,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA