Vlasnik Knez petrola o napadu u Budvi: Tukao me je i govorio, "Sada nije 120.000 evra, nego milion"

Knežević, u ekskluzivnoj ispovesti za Telegraf.rs, otkriva šta se zaista dogodilo kobnog dana u Budvi

  • 55
Srdjan Knezevic, vlasnik Knez Petrola, pretucen, Budva Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Profimedia/Youtube/Maja Mandic

Privrednik iz Srbije Srđan Knežević, vlasnik lanca benzinskih pumpi "Knez petrol", napadnut je krajem avgusta u Budvi. Iz budvanske policije pojasnili su da im je srpski biznismen 24. avgusta prijavio da je napadnut ispred jednog lokala i da su od njega pokušali da iznude 120.000 evra.

Na vlasnika "Knez Petrola" nasrnuo je Petrovčanin M. K. koji ga je uvukao u jednu zlataru i udario ga više puta. Knežević, u ekskluzivnoj ispovesti za Telegraf.rs, potvrđuje da je fizički napadnut i otkriva šta se tačno dogodilo tog kobnog dana.

- Tačno je da sam napadnut pre mesec dana u Budvi.  Tačnije 24. avgusta. Pretučen sam i tražili su mi novac - otkriva Knežević u prvoj izjavi za medije povodom ovog slučaja.

Kako nam je potvrdio, napadač mu je tražio 120.000 evra u kešu. Ali to je bio tek početak... Srđan nam, prisećajući se tog dana, govori da ga je napao muškarac ispred restorana "Hemingvej" dok je izlazio. Kaže da je zadobio i povrede, ali da se sada oseća dobro.

Na pitanje da li je poznavao osobu koja ga napala, on za naš portal navodi da nikada ranije nije video tog muškarca.

- Napao me je jedan momak, koga zaista nisam video nikada ranije. Nikada u životu. Pokušao je da mi iznudi novac. Tražio je ogromnu svotu, više od 120.000 evra, sporečkali smo se i udario me je nekoliko puta - priča Knežević za naš portal i dodaje da on nije pružao otpor.

"Nisam pružao otpor"

- Nisam se opirao. Nisam prvo bio svestan šta se dešava. Kamere su sve zabeležile, i kamere iz restorana i kamere sa zlatare. Sve se vidi, i koliko puta me udario i to da ja nisam reagovao - govori nam on.

Kako dalje navodi, sve je sada na inspektorima u Crnoj Gori koji su odmah preuzeli slučaj, i uhapsili M. K. državljanina Crne Gore.

- Kako sam i sam posle saznao, navodno je reč o tom momku iz Crne Gore, koji će nadam se da odgovara. Čekamo samo konačno suđenje - kaže naš sagovornik.

Srđan nam govori da je tortura zapravo trajala sat vremena i da su osim fizičkih povreda upućene i pretnje. Naime, tuča pored zlatare je bila tek početak mučenja, kako nam navodi.

- Rekao mi je da ja treba da znam zašto moram da dam te pare i rekao je: "Znaš li ti ko sam ja, kada budeš čuo ko sam ja, nikada više nećeš doći u Crnu Goru, nećete naći, nikada više kročiti nećeš u Budvu". Rekao mi je tada i da se ta cifra, ako je odmah ne obezbedim, uvećava. Tukao me je i govorio: "Sada nije 120.000 evra, nego milion" - tvrdi Knežević i dodaje da je nekako uspeo da smiri situaciju i nagovori napadača da mirno nastave razgovor.

Nastavak je usledio u restoranu gde se stolu pridružio i A. S.

- To je trajalo više od sat vremena, pola se i ne sećam. Rečeno mi je ako ne dam taj iznos da će se pomeriti do milion evra. Sećam se tačno da je A. S,  rekao da će novac da se nosi u ulicu Baje Pivljanina na Dedinju da je namenjen za tu adresu, a da će "meni biti jasno o kome je reč" - tvrdi Knežević.

Otrkiva nam i da je suđenje trebalo da bude 5 . oktobra.

- Biće sada u novembru ponovo, i videćemo šta će da bude. Nadam se pravdi - rekao je Knežević.

Negira da je učestvovao u iznudi

A. S. je indirektno potvrdio da je kobne noći video Srđana Kneževića, ali je za "Vijesti" negirao da ima bilo kakve veze sa incidentom. On je rekao da M. K. poznaje godinama i da je te večeri prišao da mu se javi.

- Te noći sam ušao u "Hemingvej", video M. K. i prišao im da popijemo piće. U mom prisusutvu nije bilo nikakve svađe, tuče, vađenja pištolja. Popio sam piće sa njima, pitao ih hoće li sa mnom da slušamo tamburaše u drugi lokal i otišao kada su rekli da će možda doći kasnije. To nema nikave veze sa mnom, niti sam znao da se nešto desilo, niti želim da se mešam - kazao je on.

VIDEO: Poslušajte i pesmu o vlasniku Knez Petrola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. oktobar 2020 | 16:55

    Svi koji zive u Batajnici, rodnom mestu gospodina Knezevica znaju da pomenuti nije cvecka i da je novac stekao na krajnje nelegalan nacin, jos iz vremena dok je gledao i ucio od oca sta i kako se radi. Te price da ne zna zbog cega su nu trazene izvesne sume novca su bajke za malu decu. Privrednik kako pise u tekstu nije ni blizu epitet kakav treba da stoji uz ime gore pomenutog.

  • Dedinje

    7. oktobar 2020 | 16:42

    Pa i tog sa Dedinja treba dići. Pa neka reketiraju po Crnoj Gori. Odakle Knezu sve je pitanje za nas u Srbiji. A sa ovom crnogorskom mafijom treba zavrsiti i sve ih proterati iz Srbije. Do poslednjeg.

  • Jasim

    7. oktobar 2020 | 16:51

    Svi su oni biznismeni , prali pare od mafije sad doso djavo po svoje ,on pre imao jednu pumpu sad ima lanac , da je pravna drzava videli bi ko stoji iza njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA