≫ 

Užas u Hrvatskoj: Isekao stablo koje je palo i ubilo radnika, pa pokušao da zataška nesreću

Jedan od osumnjičenih slagao je policiju o tome šta se zapravo desilo tog kobnog dana

  • 1
Stablo Ilustracija, Foto: Zelenilo Beograd

Dvojica šumara pokušala su krivicu za smrt kolege da prebace na žrtvu, iako je jedan od njih 1. oktobra nepažljivo rušio stablo na području Jasenovca koje je posle usmrtilo 23-godišnjaka.

Kako navodi Večernji, tužilaštvo je dobilo krivičnu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv dvojice muškaraca zbog sumnje da je počinio delo protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog pomaganja u prikrivanju incidenta.

Prema pisanju medija, postoji osnovana sumnja da je 37-godišnji osumnjičeni 1. oktobra u državnoj šumi u mestu Mlaka, misleći da se neće desiti ništa loše, motornom testerom isekao stablo hrasta, a da se prethodno nije uverio gde se nalazi njegov 23-godišnji kolega.

Stablo je palo na žrtvu u predelu glave i grudnog koša i na licu mesta ga je ubilo. Osnovano se sumnja da je tada drugoosumnjičeni 33-godišnjak, takođe šumar koji je tada bio u šumi, dogovorio se sa prvoosumnjičenim i pomogao mu da prikrije šta se zapravo desilo. Naime, on je policiju lagao rekavši da je žrtva sama sekla drvo koje je potom palo na 23-godišnjaka.

Tužilaštvo je ispitalo osumnjičene, pa su posle pušteni na slobodu.

Video: Puče brvno: Deca se zaigrala pa posle plakala u potoku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA