≫ 

Slovenija oborila sve rekorde: Imaju 707 novozaraženih, hitno usvajaju nove mere

Slovenija zabeležila najgori dan od početka pandemije korona virusa

  • 8
Slovenija mapa Foto: Shutterstock

Slovenija, zemlja koja je u maju i junu beležila brojne dane bez ijednog obolelog od korona virusa, danas je oborila sve rekorde - 707 novoobolelih u poslednja 24 sata.

Kako su saopštili nadležni, testirano je 4.902 ljudi. U ovom trenutku hospitalizovano je 210, a 35 osoba je u kritičnom stanju.

Od poslednjeg izveštaja preminule su dve osobe. Zbog trenutne situacije, vlada uvodi nove mere pošto one koje su trenutno na snazi nisu dale očekivane rezultate.

Kako javlja 24ur.si zaraza je ušla i u staračke domove. U jednom domu zaraza je registrovana kod 37 korisnika i 15 zaposlenih, dok je u drugom domu zaraženo 27 štićenika i 11 zaposlenih.

Slovenija beleži 202.75 obolelih na 100.000 stanovnika u poslednje dve sedmice.

Podsetimo, ova zemlja je od sredine septembra ušla u pik drugog talasa i počeli su da beleže i više od 100 obolelih dnevno, što nisu činili ni na početku pandemije. Nažalost, poslednjih dana se situacija u ovoj državi dodatno pogoršala, pa su beležili i više od 400 slučajeva na dan.

- Nove mere će biti uvedene, jer ove koje su sada na snazi nisu urodile plodom - rekao je Jelko Kacin, portparol Vlade Slovenije zadužen za korona krizu.

S novim brojem zaraženih su, prema njegovim rečima, ispunjeni svi uslovi za uvođenje najstrožih mera iz pretposlednje, tzv narandžaste faze, koje bi trebalo da ograniče širenje virusa i njegov eksponencijalni rast.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA