≫ 

Smenjen šef lokalnog štaba u Hrvatskoj: Rugao se distanci i maskama, objavio fotografije sa venčanja

Nakon što su se fotografije proširile, ekspresno je zatražena njegova smena što je dan kasnije i učinjeno

  • 1
Ivan Erhatić Foto: Facebook/Ivan Erhatić

Načelnik Štaba civilne zaštite Opštine Pitomača u Hrvatskoj Ivan Erhatić prošle subote na svom Fejsbuk profilu pohvalio se učestvovanjem na jednom venčanju i objavio je 27 fotografija razdraganih ljudi u gomili - bez maski i distance. I ne bi posmatraču te fotografije zapele za oko da pet dana ranije Nacionalni štab Civilne zaštite nije objavio odluku kojom je uvedeno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i ograničena društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi, piše portal Novosti.

Fotografije su istog popodneva objavljene na lokalnom portalu i ekspresno proširene društvenim mrežama što je izazvalo opravdano negodovanje i lavinu negativnih komentara ogorčenih građana. Lokalni načelnik narugao se odlukama Nacionalnog štaba, omalovažio njihove apele i upozorenja.

To nije moglo da prođe nezapaženo pa je ekspresno zatražena njegova smena što je dan kasnije i učinjeno. To je prva smena načelnika jednog štaba jer se u doba korone ponašao "nepropisno i neodgovorno".

Pitomača je jedna od opština u Virovitičko-podravsko županiji s najvećim brojem zaraženih korona virusom. Koliko ih tačno ima, Novosti nisu uspele da saznaju jer županijski Štab, jedini u Hrvatskoj, objavljuje samo zbirne podatke pa iste nisu želeli da otkriju javnosti čak ni u ovom slučaju. Građani Pitomače smatraju da je za takvo stanje kriv smenjeni načelnik jer nije adekvatno kontrolisao poštovanje mera.

Video: Maske i na otvorenom, zabranjena veća slavlja, uvode se i redari: Nove mere Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    20. oktobar 2020 | 14:23

    Eto neko normalan i u Hrvatskoj. Cim on voli da slavi i peva, ima tu srpskih gena !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA