≫ 

Radim od kuće i neću prisustvovati sednicama vlade: Mađarska ministarka pravde u karantinu

Broj novoobolelih od korona virusa naglo je porastao od kraja avgusta pošto je Orban nastojao da izbegne ponovno uvođenje karantina

  • 0
Judit Varga

Printskrin: Facebook/Judit Varga/Pesti TV

Mađarska ministarka pravde Judit Varga saopštila je u utorak da je bila pozitivna na testu na korona virus, da oseća blage respiratorne simptome i da odlazi u karantin.

- Od danas sam u karantinu kod kuće s porodicom. Radim od kuće i neću prisustvovati sednicama vlade -  objavila je Varga juče na Fejsbuku, prenosi Rojters.

Agencija navodi da Judit Varga, koja vodi jedan od najvažnijih resora u vladi i često putuje u Brisel na sastanke u EU, nije rekla gde je možda zaražena i da li se skoro sastajala s drugim zvaničnicima vlade, uključujući i premijera Viktora Orbana.

Broj novoobolelih od korona virusa naglo je porastao od kraja avgusta pošto je Orban nastojao da izbegne ponovno uvođenje karantina, što je dovelo u prolećnom kvartalu do pada ekonomije od čak 13,6 odsto.

Škole u Mađarskoj rade normalno, a osim zatvaranja granica za strance, vlada nije uvela značajnija ograničenja za održavanje raznih događaja.

U Mađarskoj do sada je registrovano 48.757 slučajeva korona virusa i 1.211 umrlih.

Juče je registrovano 989 novih slučajeva.

Video: Za sada nema zatvaranja granica niti govora o policijskom času

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA