≫ 

Slovenija gora od Hrvatske: Za dan obolelo preko 1.500 ljudi, vlasti apeluju na ljude da ne izlaze

Haos u regionu

  • 2
Korona virus, Slovenija, covid 19

Foto: Shutterstock

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena rekordna 1.503 slučaja korona virusa, prema nezvaničnim podacima koje su danas objavili portali bliski vladi. Testirana je 5.891 osoba. U protekla 24 sata preminulo je osam osoba.

Reagujući kasno sinoć na vesti da je u Mariboru grupa od stotinak demonstranata na ulici protestovala protiv policijskog časa, premijer Janez Janša objavio je na Tviteru da je već potvrđeno više od 1.100 novih slučajeva i pozvao da se sve vladine restrikcije i epidemiološke mere, uključujući zabranu kretanja noću poštuju.

- Krajnje je vreme da nas ove brojke otrezne, uvedene mere su bile nužne - naveo je premijer, dodavši da oni koji se "izruguju" donetim merama i protive se restrikcijama ugrožavaju živote i zdravlje drugih.

Od ranog jutra vlasti apeluju na građane da ne napuštaju domove ukoliko baš ne moraju.

Slovenija je početkom nedelje proglasila epidemiju u drugom talasu korona virusa, što pored ostalog uključuje i zabranu kretanja od 21 sat do 6 ujutro.

Tu odluku neki pravnici osporavaju i dovode u pitanje njenu zakonitost, pa je ustavnom sudu upućena inicijativa da se ispita njena ustavnost.

Da podsetimo, u Hrvatskoj je za 24 sata potvrđeno 1.424, što je takođe rekord u toj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drmr

    21. oktobar 2020 | 10:40

    Zivim u slo, ovde mesecima svi nose maske, nemas coveka koji ne nosi masku.. Tako ako je tacno da imamo 1500 prehladjenih u danu, onda isto tako nije tacno da maske stite od toga! Sve je ovo jedna velika namestaljka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA