Mariju sumnjiče da je bivšeg oterala u smrt: Predstavljala se kao opasni kriminalac, iznudila 5.000€

* Osumnjičena koristila lažni profil na ime nezvaničnog vladara tuzlanskog podzemlja i tako ucenjivala bivšeg momka * Mladić na kraju izvršio samoubistvo

  • 1
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo

Foto: Marko Jovanović

Mariji M. (26), osumnjičenoj za iznudu koja je dovela do samoubistva njenog bivšeg momka Miloša N. (23) iz Bijeljine, preti dugogodišnja robija, saznaje Srpskainfo.

Marija M. se tereti za iznudu, i to najteži oblik, za koji se može izreći minimalna kazna od osam godina robije.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je osumnjičena koristila lažni profil na ime nezvaničnog vladara tuzlanskog podzemlja Beriza Kabilovića.

- Koristeći Instagram profil Kabilovića, osumnjičena je u više navrata pretila bivšem momku Nediću, koji je bio zaposlen kao čuvar u zatvoru. Tražila je da joj bivši momak uplaćuje iznose od po 500 maraka. Na ovaj način Miloš N. je, i ne sluteći da iza svega stoji njegova bivša devojka, isplatio ukupno 10.000 maraka – ispričao je izvor iz istrage.

Marija M. je, nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Bijeljina, puštena da se brani sa slobode.

Aleksandra Simojlović, portparol Policijske uprave Bijeljina, potvrdila je za Srpskainfo da se Marija M. tereti za iznudu, i to po tri stava.

Najteži je ipak, poslednji stav krivičnog dela u kojem se navodi da će se izvršilac iznude kazniti s minimalnom kaznom od osam godina zatvora ako je prilikom izvršenja dela nastupila smrt kod oštećenog.

Podsetimo, telo Miloša N., čuvara u zatvoru, pronađeno je 19. oktobra. Meštani su prijavili da su u blizini mosta u naselju Brijesnica na dalekovodu pronašli obešenog mladića za kojeg je tokom uviđaja utvrđeno da se radilo o Milošu N.. Nestanak Miloša dva dana ranije prijavio je njegov brat.

Tokom uviđaja policija je pronašla i oproštajno pismo. Zatim se klupko oko motiva samoubistva odmotalo, pa je uhapšena njegova bivša devojka Marija M.

Istraga je utvrdila da je ona od avgusta do oktobra ove godine koristila lažni profil na ime tuzlanskog kriminalca Kabilovića i pretila bivšem momku.

Zbog interesa istrage detalji oproštajnog pisma nisu dostupni.

Video: Pucnjava ispred Vlade u Zagrebu: Ranjen policajac, napadač se ubio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA