Voditelja prijavilo sedam pacijenata: Batku traže povraćaj novca, uhapšen i njegov saradnik

Batko je uhapšen zbog pranja novca i zloupotrebe položaja u vezi sa projektom „Otvorena mreža“

  • 0
Almir Čehajić Batko Printskrin: Youtube/ O KANAL

Almir Ćehajić Batko, voditelj i humanista koji je juče uhapšen u akciji kodnog naziva "Network", predat je jutros u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Batko je uhapšen zbog pranja novca i zloupotrebe položaja u vezi sa projektom „Otvorena mreža“, a uhapsili su ga juče pripadnici SIPA. Sumnjiči se da je novac zloupotrebljen od lečenja.

Batko će u roku od 24 sata biti ispitan u Tužilaštvu KS nakon čega će tužiteljka predložiti mere pritvora ili zabrane, piše Avaz.ba.

Ćehajić i njegov bliski saradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprali više od pola miliona maraka namenjenih za lečenje pacijenata.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na sarajevskom aerodromu dočekali su avion iz Istanbula u kojem se nalazio i Davor Gaj, osumnjičeni u predmetu "Network" u sklopu kojeg je uhapšen TV voditelj Almir Čehajić Batko.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na sarajevskom aerodromu dočekali su danas avion iz Istanbula u kojem se nalazio i Davor Gaj. Gaj se nalazio u Turskoj u trenutku jučerašnjih pretresa u Sarajevu, nakon čega je jutros seo na prvi avion u Istanbulu te se stavio na raspolaganje policajcima i tužiteljima.

On je odgovorna osoba u firmi "City - Otvorena mreža u sklopu koje je delovala emisija "Udri muški" koju je vodio Ćehajić. On je i koordinator u programu transplantacije.

Avaz saznaje iz izvora bliskih istrazi da je Ćehajića prijavilo sedam pacijenata. Svi oni od "Otvorene mreže" sada traže povrat novca. Reč je o stotinama hiljada maraka koje su bile namenjene za kadaverične transplantacije, ali je novac prosleđen za druge bolesnike. Pitanje je ko je bio na listama čekanja i ko je odlučio da prebaci novac.

Sada se utvrđuje zašto je novac namenjen i uplaćivan za jedne pacijente, prosleđivan drugima. U prijavi se tvrdi da pojedine osobe, kojima je uplaćivan novac ili su ga sami prikupljali, na kraju nisu videli ni dinara.

No, Batko je to sve sinoć u SIPA demantovao.

Video: Kao na filmu: Dramatično hapšenje kriminalne grupe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA