Nova prepucavanja Plenkovića i Milanovića: "Premijer aludira da sam ovisnik, nemam pare za kokain"

Milanović odgovorio Plenkoviću na najnovije prozivke

  • 1
Zoran Milanović, Andrej Plenković Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Ponovo pršte varnice između predsednika i premijera Hrvatske Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Svako malo jedan drugom odgovaraju na prozivke preko medije, a Milanović je danas komentarisao Plenkovićevu izjavu da je on pre četiri godine sejao mržnju.

- Kako sam ja to 2016. posejao mržnju i agresiju? Ja želim da znam to da mogu da se izvinim - rekao je Milanović.

Upitan da prokomentariše to što ga je premijer nazvao "piromanom i vatrogascem", predsednik je rekao:

- On je puno vremena proveo na kroasanima u Briselu i Parizu pa verovatno teže smišlja dosetke, ali moramo da se smejemo. To znači da me drži odgovornim za taj napad. To su užasno teške optužbe. Mi se ne prepucavamo, ja nudim ograničena rešenja, a premijer se ponaša kao herojski zec koji je smislio da sazove Koordinaciju domovinske sigurnosti, koje je neko paratelo, smišljeno za mandata bivše predsednice, valjda samo zato da Kolinda ne sedi na njemu  - rekao je predsednik i dodao.

- Mogao bih i ja da sazovem šefove SOA-e i generale i da dopinosim većem haosu u Hrvatskoj, ali to neću raditi. Mislim da premijer puno glumata. On spominje sanitarni kordon. Saborski zastupnici nisu goveda, nisu izvori zaraze. Miroslav Škoro može biti ovakav i onakav, ali nije terorista. Ne možemo takav rečnik da koristimo - rekao je Milanović.

- Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja ovisnik o kokainu. To je inspiracija iz septičke jame interneta. Ja imam problema s disajnim putevima, imam alergije, ali spominjati tako nešto može samo jedan low-life. Ja za kokain nemam ni novca - rekao je Milanović.

On je rekao i da u Ilok nije išao helikopterom, aludirajući na prijavu da je helikopterom išao na sahranu supruge Josipa Manolića.

- Bila je magla, pa nismo leteli. Ali premijeru bih poručio da leti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    21. oktobar 2020 | 18:44

    Ovima je corona popila mozak ili vrane. Ponasaju se kao klinci u vrticu.Bolje bi im bilo da otkrivaju lopine i porujeklo imovine koje su pljackom stekli, dok obican narod rovi po kontejnerima a strucne osobe masivno odlaze iz zemlje sa kartom bez povratka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA