≫ 

Korona virus ušao u još jednu bolnicu u Zagrebu: 21 zaposleni inficiran, 84 u samoizolaciji

Dnevna bolnica hirurgije u smanjenom je pogonu, pa se radi otežano

  • 0
Hrvatska, korona virus, Zagreb Foto: Profimedia/Goran Kovacic/Pixsell / Xinhua News

Korona virus ušao je u još jednu zagrebačku bolnicu, a reč je o kliničkoj bolnici Merkur gde je pozitivan 21 zaposleni, a 84 ih je u samoizolaciji.

Na COVID-19 pozitivna su dva transplantacijska hirurga, ali što se tiče transplantacija - zastoja nema, saznaje HTV iz KB Merkura.

Dnevna bolnica hirurgije u smanjenom je pogonu, pa se radi otežano. Na endoskopiji su primali samo hitne pacijente, ali vraćaju se na staro i rade normalno.

Pod najvećim merama opreza operisan je pacijent koji je u samoizolaciji, a i tri porodilje u samoizolaciji čekaju porodaj, javlja Hina, a prenosi Tanjug.

U bolnici je, zbog kontakta s pozitivnim zdravstvenim radnicima, 10 pacijenata u samoizolaciji.

Zbog ozbiljnosti situacije i sve većeg prodora u zdravstveni sistem građanima su uputili apel predstavnici Hrvatske lekarske komore (HLK), Hrvatskog lekarskog zbora (HLZ) i Hrvatskog llekarskog sindikata (HLS).

Upozoravaju da će, ako se ovakva situacija nastavi, bolnice morati da odgode sve neakutne, tzv. elektivne postupke, a jedan lekar moraće da brine o velikom broju pacijenata, što će neminovno uticati na kvalitet zdravstvene nege.

Video: Kisić Tepavčević: Korona u okruženju rapidno raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA