≫ 

Hrvatska strahuje od još jednog rekorda: U Zagrebu danas 580 zaraženih

U Hrvatskoj su juče zabeležena 1.563 nova slučaja zaraze virusom

  • 3
Laboratorija test koronavirus ampule rukavice Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim podacima u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu zabeleženo je 580 novih slučajeva korona virusa, a zvaničnici strahuju da bi ukupan broj novoobolelih i danas mogao da bude rekordan.

Direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar potvrdio je danas za Hinu da je u poslednja 24 sata u Zagrebu zabeleženo 580 slučajeva zaraze korona virusom.

- To je naša epidemiološka brojka, to su svi oni koji imaju prebivalište ili privremeno ili trajno boravište u Zagrebu, brojke s Nacionalnog štaba Civilne zaštite verojatno će za Zagreb biti manje, jer oni broje samo one koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu - rekao je Šostar.

U emisiji Otvoreno na HRT-u u četvrtak uveče teme su bile rast broja zaraženih korona virusom. Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak je na početku, komentarišući Sloveniju, rekao kako će Hrvatska sve napraviti da se izbjegne potpunu blokadu.

- Imamo ceo niz mera - rekao je Capak.

Da podsetimo, u Hrvatskoj su juče zabeležena 1.563 nova slučaja zaraze virusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 7.380. Među njima je 661 pacijent na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 46 pacijenata. Preminulo je 13 osoba.

Video: Pište monitori, pacijenti u komi, neki intubirani: Ovako izgleda crvena zona Infektivne klinike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA