≫ 

Maloletnu suprugu terao da prosjači, prodavao je za novac: Našli je dok deda (77) bludniči nad njom

Š. Š. iz Brčkog terao je maloletnu suprugu da prosjači i da nudi svoje telo po gradu, a onda joj uzimao novac

  • 2
nasilje nad zenama foto: pixabay.com

Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor Š. Š. (26) iz tog grada zbog sumnje da je prisiljavanjem na prosjačenje i prostituciju iskorišćavao svoju maloletnu suprugu, piše Avaz.

Jednomesečni pritvor osumnjičenom za krivično delo trgovine ljudima određen je zbog opasnosti da bi uticajem na svedoke mogao da ometa krivični postupak, dok je žrtva, s druge strane, efikasnom saradnjom nadležnih organa izmeštena u sigurnu kuću, saopšteno je iz Tužilaštva Brčkog.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Š. Š., zbog sumnje da je poslednjih meseci, u nameri da iskorišćavanjem svoje maloletne vanbračne supruge pribavi protivpravnu imovinsku korist, od nje svakodnevno zahtevao da prosjači i da mu predaje tako pribavljeni novac. Sumnja se da je od oštećene zahtevao i da licima, koja pokažu interesovanje, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu.

On je nad oštećenom kontinuirano primenjivao fizičko nasilje i pretnje, usled čega je žrtva dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog, navedeno je u naredbi o provođenju istrage.

Pored Š. Š., istragom Tužilaštva obuhvaćen je i H. H. (77) za koga se sumnja da je iskoristio takvo stanje oštećene na način da je s njom dogovorio seksualnu uslugu za novčanu naknadu, a potom je automobilom odvezao van naseljenog područja te nad njom započeo bludne radnje. Pošto je tu pronašla H. H., Policija Brčko Distrikta je obojicu osumnjičenih uhapsila i predala ih Tužilaštvu na dalji krivični postupak. Sumnja se da su počinili krivična dela trgovine ljudima, a s obzirom na to da postoji i opasnost da bi Š. Š. mogao da ometa krivični postupak, Osnovni sud Distrikta mu je po predlogu tužilaštva odredio jednomesečni pritvor.

Saradnjom koju su putem zajedničkog protokola u datoj oblasti još ranije uspostavili Tužilaštvo, Policija i Centar za socijalni rad Distrikta, sprečeno je, kako se navodi, daljnje nanošenje štete žrtvi, budući da je uz osiguranu zaštitu i institucionalnu podršku odmah izmeštena u sigurnu kuću.

Video: Automobil u kom je zlostavljana 12-godišnja devojčica u Bogatiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    23. oktobar 2020 | 14:13

    E sad njega ubaciti u grupu zatvorenika koju neće zaboraviti dok je živ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA