Nudi 5.000€ onom ko prepozna lopova sa snimka: Čitalac iz Sarajeva 2 godine ne zna ko ga je pokrao

Na snimku pljačke, koji nam je dostavio vlasnik stana i koji objavljujemo uz njegovu dozvolu, vidi se muškarac u crnoj jakni i sa crnom kapom kako polako pretura po dnevnoj sobi i izbacuje stvari iz vitrina

  • 18

Čitalac Telegraf.rs iz Sarajeva, čiji je identitet poznat redakciji, skoro dve godine ne zna ko mu je provalio u stan i ukrao vredne i sentimentalne stvari, zbog čega je odlučio da pomoć u identifikaciji počinioca potraži putem medija. Ponudio je i novčanu nagradu u vrednosti od 10.000 KM (oko 5.100 evra).

Opljačkani Sarajlija kaže da se pljačka dogodila u decembru 2018. godine u vreme kada ni on ni njegova supruga nisu bili u gradu.

- U stanu nikog nije bilo nekoliko dana. Ukradene su stvari sentimentalne vrednosti, novac i naš zlatni nakit - objašnjava naš sagovornik.

Kako ističe, u stanu su imali kamere koje su snimile lopova. Snimak pljačke, koji je predao policiji, dostavio je i našem portalu.

Na snimku, koji možete da pogledate na početku teksta, a koji objavljujemo uz dozvolu oštećenog, vidi se muškarac u crnoj jakni, sa crnom kapom na glavi i rukavicama kako pretura po komodama i vitrinama u dnevnoj sobi u stanu Sarajlije. Kamere su zabeležile i kako lopov vadi stvari iz jedne vitrine i baca ih na pod. Nakon toga odlazi u drugu prostoriju, kada se snimak, koji nam je dostavio vlasnik stana, i završava.

Naš sagovornik kaže da je pljačku prijavio policiji, ali do danas nije otkriveno ko stoji iza nje.

- Policija nažalost nije u mogućnosti da identifikuje počinioca ili neće da ga identifikuju, tako da sam primoran da delujem putem medija - tvrdi naš sagovornik.

Sarajlija je ponudio i novčanu nagradu onome ko prepozna osobu sa snimka.

- Ako neko od čitalaca prepozna počinioca, dao bih novčanu nagradu u iznosu od 10.000 KM - ističe naš sagovornik.

Ukoliko neko prepozna osobu sa snimka, informacije može proslediti na sledeći broj telefona: +387 62 201 555.

Naš portal obratio se i MUP-u Kantona Sarajevo, na čijoj teritoriji se nalazi stan koji je predmet pljačke.

Njihov odgovor prenosimo u celosti.

- Obaveštavamo vas da su dana 17.12.2018. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili uviđaj na licu mesta krivičnog dela, kojom prilikom je, po izjavi supruge oštećenog, utvrđeno da je navedeno krivično delo izvršeno u periodu od 14.12.2018. godine do 15.12.2018. godine. Prilikom vršenja uviđajnih radnji, po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izuzeto je više predmeta i tragova, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, među kojima je i kopija snimka video nadzora koji je bio instaliran u stanu oštećenog - navodi se u odgovoru odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Oni dalje navode da je "predmetni snimak po naredbi dežurnog tužioca deponovan u skladu sa zakonom na depozit Opštinskog suda u Sarajevu".

- Napominjemo da se sve istražne radnje u skladu sa zakonom, vrše pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - zaključuju u pisanom odgovoru portalu Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SA

    28. oktobar 2020 | 09:52

    Objavite snimak gde lice lopova nije zamagljeno i bar 100 njih ce istog prepoznati. Cemu zamagljivanje lica provalnika ne razumem, mozda da ga trazimo a molimo boga da ga ne nadjemo ?

  • Sarajlija

    28. oktobar 2020 | 09:47

    I onaj ko bi ga prepoznao to ne moze jer ga nego i na snimku ocigledno stiti tako sto mu lici zamucuje pa cemu onda uopšte ovaj tekst i snimak ?

  • Srboljub

    28. oktobar 2020 | 09:33

    Kako da prepoznamo dilbera kada ga zamućuje???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA