Detalji spektakularnog hapšenja u tržnom centru u Zagrebu: Priveden muškarac s metkom u cevi

U pitanju je L. Z. (30) iz Zagreba, nezvanično saznaju lokalni mediji

  • 1

Video: Uhapšen tokom iznude, upao u zamku policije: Spektakularno hapšenje specijalaca u Zagrebu

Dan nakon što su kupci u zagrebačkom Arena centru mobilnim telefonima snimili kako policija doslovce baca na pod, vezuje i odvodi jednog krupnog muškarca, iz zagrebačke policije još uvek nisu dali nikakve podatke o tome zbog čega je muškarac uhapšen.

"Kriminalističko istraživanje u tom slučaju još uvek traje", kratko su rekli u PU zagrebačkoj za Jutarnji list.

Na snimku se vidi kako muškarca vezuju pripadnici elitne Ekipe za posebne zadatke Interventne policije, što bi značilo da je reč o opasnom osumnjičenom. Međutim, uprkos ćutanjuu nadležnih institucija, mediji su saznali da je muškarac uhapšen zbog krivičnog dela iznude i da je intervencija specijalaca zatražena jer je muškarac u trenutku hapšenja kod sebe imao pištolj s metkom u cevi, spreman za upotrebu i da ga je policija već ranije prijavljivala zbog pokušaja ubistva vatrenim oružjem.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, hapšenje u zagrebačkoj Areni nije bio izdvojeni slučaj, već se radilo o finalizaciji tajne policijske akcije u kojoj je uhapšeno nekoliko osoba iz raznih delova Hrvatske.

Uhapšene četiri osobe

 

Ukupno su navodno uhapšene četiri osobe, dve u Zagrebu, jedna na području Šibenika i jedna na području Osijeka. Svi oni su bili obuhvaćeni ovim kriminalističkim istraživanjem, ali koliko će njih na kraju biti krivično gonjeno, nije poznato.

Navodna iznuda za koju su osumnjičeni dogodila se nad jednim preduzetnikom koji živi na području Zadra, u blizini njegove porodične kuće, i to pre otprilike nedelju dana. Preduzetnik je prijavio da su mu tada doslovce na putu dok je vozio automobil put preprečila dva druga automobila izguravši ga sa puta.

Bio je primoran da se zaustavi, a iz automobila su izašla trojica muškaraca koji su ga izvukli iz auta pa počeli da ga tuku tražeći da im vrati novac. Navodno su tražili 35.000 evra. U svojim pretnjama su se pozivali na automobil Audi A8 koji je taj preduzetnik navodno kupio od jednoga od njih, a za šta im je trebaplati 20.000 evra. Razliku od 15.000 evra, navodni iznuđivači su zaračunali kao kamatu, odnosno "kaznu" jer im nije na vreme platio automobil.

Preduzetnik je, prema svemu sudeći, policiji odlučio da prijavi iznudu pa je pokrenuta tajna akcija koja je rezultirala hapšenjima.

Nezvanično, uhapšen je Leo Z.

 

Premda, niko nije želeo da potvrdi identitet uhapšenog, nezvanično se saznaje, muškarac kog je u Arena centru uhapsila interventna policija i čije se privođenje vidi na snimku je Leo Z. (30) iz Zagreba, koji je dosad bio prijavljivan uglavnom zbog nekoliko manjih prevara s telefonskim karticama, ali i pokušaja ubistva pištoljem na Jarunu u septembru 2016. godine.

On je tada uhapšen jer je pištoljem u bedro ranio B. S, s kojim je u porodičnim vezama, a na kraju je osuđen samo zbog nanošenja teške telesne povrede jer je sud zaključio da Zdenjaku namera nije bila da ubije B. S.

Nakon hapšenja Lea Z. u Areni, usledila su i druga hapšenja. Iste večeri u Zagrebu je uhapšen njegov prijatelj Viktor M, a u pretresu njegovog stana policija je takođe pronašla oružje. Gotovo paralelno s hapšenjima u Zagrebu policija je na području Šibenika uhapsila i Milana N. i na području Osijeka Dragu L, pa su svi dovedeni u Zagreb na kriminalističko istraživanje, a navodno je u četvrtak prepodne obavljeno i prepoznavanje.

Njihovi advokati nisu bili raspoloženi za davanje ikakvih izjava.

Video: Uhapšen tokom iznude, upao u zamku policije: Spektakularno hapšenje specijalaca u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    24. oktobar 2020 | 23:32

    Sacuvaj boze izgledaju kao huligani a ne policajci Otisla i policija u aut gde se bre ovako nosi covek na javnom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA