≫ 

Kuvar Dejan Markus optužen da je deo narko grupe: "Zašto bih to radio kad imam vinoteku?"

Markus je na saslušanju tvrdio da nije član narko bande i da nije znao da u kolima ima drogu

  • 2
Dejan Markus kuvar Printskrin: Youtube/Vip Kuvar Tv Grand

Dejan Markus (44), proslavljeni srpski kuvar i voditelj emisije "Kuvati srcem", koji je uhapšen 7. februara na granici Hrvatske i Slovenije, optužen je pred Županijskim sudom u Zagrebu da je bio deo trinaestočlane kriminalne grupe koja je krijumčarila i preprodavala kokain i amfetamin.

Kako prenosi Jutarnji list, u optužnici se navodi da su drogu nabavljali u Holandiji, kao i da su od 19. marta 2019. do 6. marta 2020. iz Holandije u Sloveniju i Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 100 kilograma kokaina i više desetina kilograma amfetamina. Drogu su potom prodavali u zemljama EU. Osumnjičenima, kako navode, preti po 15 godina zatvora.

- Kao organizator je označen Stjepan Plaščar (58). On se tereti da je povezao pripadnike grupe i organizovao nabavku kokaina i amfetamina iz Holandije, kao i automobila. U optužnici se tvrdi i da je Paščar bio zadužen za obezbeđivanje tajnih skrovišta za prokrijumčarenu drogu u Srbiji - prenosi Jutarnji list.

U međunarodnoj akciji "Egzotik", u kojoj je učestvovala i srpska policija, lisice su stavljene i Dejanu Markusu nakon što je u bunkeru u automobilu "reno", kojim je upravljao, nađeno 2,8 kilograma amfetamina.

- Ne priznajem ono za šta se teretim. Zašto bih krijumčario drogu kad imam vinoteku u centru Zagreba? Sada je zatvorena jer je renoviram i planiram da služim i hranu - navodno je na saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande, ali i da nije znao da u "renou" ima drogu.

Markus je u međuvremenu izručen Hrvatskoj.

Porodica pijavila nestanak

U vreme hapšenja Dejana Markusa u Sloveniji, njegov nestanak prijatelji i porodica prijavili su hrvatskoj policiji pošto je poslednjih godina živeo u Zagrebu. Naveli su da nekoliko dana nisu uspeli da kontaktiraju s njim, a njegova sestra, koja živi u Beogradu, preko medija je apelovala na sve koji bilo šta znaju o njemu da jave porodici. Međutim, ispostavilo se da je na dan kada je "nestao", zapravo uhapšen u Sloveniji.

Video: Srpski narko- dileri uhapšeni u Italiji: Drogu krili u garaži, evre u kesama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA