Potop u Hrvatskoj: U Rijeci poplavljeni automobili i autobus, narandžasti alarm u delu zemlje

Povodom novog pogoršanja vremena DHMZ je izdao narančasto upozorenja za Istru, Kvarner i podvelebitski deo

  • 3
Rijeka, Poplava Foto: Printscreen/Facebook/Crometeo

U većem delu Hrvatske zabeležene su padavine, posebno na istoku zemlje, kao i severnom i centralnom delu Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici.

S obzirom na to da u Gorskom kotaru ima i magle, vlasti su apelovale na vozače na oprez jer je vidljivost smanjena i putevi su klizavi, javljaju hrvatski mediji.

Povodom novog pogoršanja vremena DHMZ je izdao narančasto upozorenja za Istru, Kvarner i podvelebitski deo. Upozorenje se odnosi na mogućnost vrlo obilne kiše (30-90 mm) koja može izazvati čak i bujične poplave.

Za Liku, Gorski kotar, severnu i srednju Dalmaciju i istočnu Hrvatsku proglašeno je žuto upozorenje, javlja "Index".

Potop u Rijeci

Obilna riječka kiša ponovo je izazvala poplavu, javlja Novi list. Ondje se stvorilo pravo jezero i automobili, pa i autobusi, jedva prolazili.

Zbog poplave u poslovnim prostorima Hrvatske lutrije na Zametu intervenirali su riječki vatrogasci. Poplavio je i gradski autobus.

Kako javlja Istramet, i u Istri pada obilna kiša. U prestonici zemlje,  Zagrebu, oko 15.30 sati počeo nov jaki pljusak, a padavina je bilo još juče.

Do utorka promenjivo, pa verovatno opet stabilnije

U nedelju u unutrašnjosti postepeno razvedravanje sa zapada, a kiše još u početku može biti u istočnim i u gorskim krajevima. U ponedeljak i utorak delimično sunčano, a uz promenjivu naoblaku kiše će mestimično biti uglavnom u gorju. U ponedeljak će duvati umereni, u gorju i jak južni i jugozapadni vetar. Iako je svežije nego prethodnih dana, biće i dalje toplije od proseka za ovo doba godine.

I na Jadranu u nedelju smirivanje i delimično razvedravanje, a kiše će još prepodne biti mestimično na južnom delu. U ponedeljak i utorak pretežno sunčano s promjenljivom naoblakom. Još će mestimično biti pljuskova, i to uglavnom na severnom delu. U ponedeljak će duvati umereno i jako, ponegde i olujni jugo koje će u utorak oslabiti, prognozirao je dr sci Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Video: Potop u Hrvatskoj: U Zagrebu poplavljeni stanovi, škole, vatrogasci nemaju vremena za brojanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA