Alarmantna situacija na omiljenom mestu Srba u Crnoj Gori: Nestaje plaža, na nekim mestima je i nema

350.000 kubika peska u prethodne dve godine izvađeno je sa račve i ušća Bojane, u okviru projekta produbljivanja desnog rukavca reke

  • 8
Ada Bojana Foto: Printscreen/Youtube/Vijesti Online

Situacija na Adi Bojani je alarmantna, plaža nestaje iz dana u dan, a na pojedinim mestima već je nema, javljaju crnogorski mediji.

Iz Morskog dobra i Uprave za vode poručuju da konkretnog rešenja još nema, a da dosadašnje privremene solucije nisu dala rezultate, navode "Vijesti". Studija očuvanja i revitalizacije plaže na Adi Bojani trebalo bi da bude gotova u decembru, ali je jasno da se i pre sistemskog rešenja koje bi ovaj dokument trebalo da predloži nešto mora preduzeti, piše ovaj medij.

Rešenja za sanaciju plaže na Adi Bojani, koja nestaje, u ovom trenutku nema, jasni su u Morskom dobru. Kako navode "Vijesti", 350.000 kubika peska u prethodne dve godine izvađeno je sa račve i ušća Bojane, u okviru projekta produbljivanja desnog rukavca reke.

Na to je prema podacima Uprave za vode do danas potrošeno dva miliona evra. Međutim ,ne zna se kada će plaže biti nasute. Očekuje se da Studija očuvanja i revitalizacije plaže na Adi Bojani bude gotova u decembru, ali ni to nije sigurno.

U međuvremenu, HTP Ulcinjska rivijera pokušava da spasi objekte. Prvi bungalovi su već u vodi.

I dok ribari ukazuju da je plaža počela rapidno da nestaje od kako je krenulo vađenje peska sa ušća u ogromnim količinama, u Upravi za vode smatraju da to ne može biti uzrok, jer je, kako navode, sve rađeno po projektu koji je strogo definisan, pišu "Vijesti".

Video: Oj Kosovo, Kosovo se orilo plažom Ploče na Vidovdan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    24. oktobar 2020 | 22:19

    Nije me briga.

  • TADIJA Berane

    25. oktobar 2020 | 06:16

    Kao sve sto je devastirano po Crnoj Gori,rijeke date na koriscenje lopovima,koncesija sljunka,koncesija suma,obale mora,ni za 100 godina se ne moze povratiti na prvobitno,samo hapsenjem se resava

  • Bru zli

    25. oktobar 2020 | 06:33

    ja citam jer mi je drago sto je tako,privukao mi je naslov paznju,nije me briga isto, ne idem u Cg,niti cu,samo neka nestaje 🤪🤪🤪👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA