≫ 

Korona virus besni u Hrvatskoj: Komšije uz nove mere skraćuju i samoizolaciju na 10 dana

- Već se neko vreme razgovara o skraćivanju samoizolacija s 14 dana na 10, juče je objavljen dokument - otkrila je Ivana Pavić Šimetin, zamenica direktora hrvatskog Zavoda za javno zdravlje

  • 0
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Zavod za javno zdravlje Hrvatske objavio je nove kriterijume za testiranje na korona virus, prekid izolacije i karantin.

Prema novim propisima, samoizolacija se skraćuje s dve nedelje na 10 dana.

- Prema odluci ekspertske grupe kriznog stožera MZ, samoizolacija osobe koja je bliski kontakt obolelog pacijenta od COVID-19 se skraćuje s 14 na 10 dana. Izuzetak su osobe koje rade u ustanovama za smeštaj i boravak za starije i teško bolesne odrasle osobe i osobe s invaliditetom, kod kojih karantin traje 14 dana - stoji u odluci, a prenosi Index.

- Već se neko vreme razgovara o skraćivanju samoizolacija s 14 dana na 10, juče je objavljen dokument. Pre nekog vremena je skraćena izolacija, a od juče imamo na snazi i takvu odluku što se tiče samoizolacije. Sada je 10 dana i samoizolacija i izolacija - otkrila je Ivana Pavić Šimetin, zamenica direktora hrvatskog Zavoda za javno zdravlje.

Video: U zagrebačkoj Areni u toku su pripreme za prihvat obolelih od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA