Težak dan u BiH: Preminulo 20 ljudi, više od 1.500 novozaraženih

U pojedinim lokalnim zajednicama evidentirano je pogoršanje epidemiološke situacije kada je reč o korona virusu

  • 1
medicinski radnik Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIC

Vlasti u Bosni i Hercegovini zabeležile su danas ponovo crni rekord, pošto je u poslednjih 24 sata otkriveno 1.534 nova slučaja korona virusa, a 20 osoba je preminulo.

Kako javlja Avaz, podaci o COVID-19 u protekla 24 sata stigli su iz FBiH i Republike Srpske, dok se za Brčko Distrikt očekuju.

Zavodu za javno zdravlje Federacije BiH u poslednjih 24 sata prijavljeno je 1.720 uzoraka, od kojih je 909 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima/županijama u toj zemlji. Do sada je testirano ukupno 196.308 uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 27.649 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izlečena su 18.567 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabeležen kod 275 pacijenata. Trenutno je aktivno 8.358 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

U pojedinim lokalnim zajednicama evidentirano je pogoršanje epidemiološke situacije kada je reč o koronavirusu i zabrinjavajući je broj pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih, istakao je danas direktor Instituta za javno zdravlje Republike Srpske Branislav Zeljković.

Zeljković je naveo da je u protekla 24 sata u Republici Srpskoj evidentirano 625 slučajeva koronavirusa, od 1.417 testiranih uzoraka.

- Epidemiološka situacija se iz dana u dan pogoršava. Institut i laboratorije su povećali broj testiranja - rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Video: Pretužan prizor u Zenici: Krvnički se pesničili zbog džaka brašna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Selena

    27. oktobar 2020 | 13:38

    Do Kad misli gospodja Izetbegovicka da radi Ovako??????Pitam jer znam Kako maltretira radnje po nolnicama a pogotovu pod Hrastove ,i Kako ih Theta da uvecavaju broj zarazenih!Sve ti je malo jadna bila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA