≫ 

Doktorka koja leči Amfilohija: Stanje je ozbiljno, borimo se...

Mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku

  • 15
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Foto: Tanjug/Rade Prelić

Posle lažne informacije da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo, nešto posle ponoći, oglasila se dr Jelena Borovinić Bojović, načelnica pulmološke klinike KCCG, koja je istakla je da se mitropolitovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Dr Borovinić Bojović, u izjavi za portal mitropolija.com, rekla je da je do pogoršanja zdravstvenog stanja došlo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane korona virusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije.

- Nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije, mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku. Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan lekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane - naglasila je dr Borovinić Bojović,

Video: Amfilohije: Želim da mir i Hristova ljubav bude nad svim žiteljima Crne Gore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA