≫ 

Slika koju i dalje pamtimo: Trenutak kada je Amfilohije briznuo u plač zbog smrti patrijarha Pavla

Smrt mitropolita Amfilohija izazvala je tugu širom regiona

  • 2
Mitropolit Amfilohije

Foto: Printscreen/Youtube/ Alexander Andjelkovic

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je rano jutros u Kliničko-bolničkom centru u Crnoj Gori.

Njegov odlazak izazvao je tugu širom regiona, a veliki broj poznatih iz sveta politike i javnog života oglasili su se povodom smrti Amfilohija.

Mitropolit je bio poznat kao veliki zagovornik ideje ujedinjena svih Srba, a ljudi i dalje pamte scenu od 15. novembra 2009. godine, kada je Amfilohije vernicima saopštio da je preminuo tadašnji patrijarh Pavle.

Podsećanja radi, Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostifikovan korona virus, kada je i primljen u KCCG. Njegovo zdravstveno stanje se u međuvremenu popravilo, a 20. oktobra rezultati rađenih testova su pokazali da je negativan na virus. Međutim, situacija se naglo pogoršala juče, kada je primećeno otežano disanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    30. oktobar 2020 | 15:36

    Vaseljeno tuguj, nebesko carstvo raduj se".🛐☦️🕊️😞

  • Krajisnik

    30. oktobar 2020 | 18:55

    Slava ti i hvala,za sve sto si ucinio za Srpski narod,dao si veliku zrtvu za nas,trnovit put si presao,protiv Komunisticke cizme se borio,sramota je i greota,koji su ga hapsili i privodili,velika greota,plasite se svi Bozijeg suda koji ste ucestvovali u tome,a ti Milo pocni da molis Boga za oprost svaki naredni dan!Velikog smo coveka izgubili,vodju,oca,slava mu!Tvoj narod je uz tebe!!🇷🇸🇷🇸🙏🙏😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA