≫ 

Potresni trenutak: Lekari, sestre i građani ispratili telo Amfilohija iz bolnice

Posmrtni ostaci mitropolita danas su odneti na Cetinje, a sutra će biti preneto u Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici

  • 29

Veliki broj građana, vernika i zaposlenih u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore ispratili su danas posmrtne ostatke mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija iz Podgorice ka Cetinju.

Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u toj medicinskoj ustanovi u kojoj je bio od početka oktobra, kada mu je dijagnostifikovan korona virusa.

On će biti sahranjen u nedelju, 1. novembra u kripti hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, ispred kojeg su se već danas okupili vernici da bi odali poštu preminulom mitropolitu.

- Blaženopočivši Mitropolit će danas u toku dana biti prenet na Cetinje i u Cetinjskom manastiru će sutradan, 31. oktobra, na praznik Svetog Petra Cetinjskog u 9 časova biti služena Sveta Zaupokojena Liturgija. Istog dana u 13 časova biće svečani ispraćaj zemnih ostataka Mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog Manastira za Podgoricu gde će biti molitveno dočekane u 14 časova u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici - navodi se u saopštenju MCP.

Zemni ostaci biće u Hramu sve do nedelje, 1. novembra, kada će se služiti Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomesnih Crkava.

- Nakon Liturgije će biti služeno opelo i obavljena sahrana. Blaženopočivši Mitropolit Amfilohije, po svojoj sopstvenoj želji biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života - ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA