≫ 

Kćerka biznismena iz Prijedora izbegla metak: Pucali na njen auto u pokretu

- U vožnji ju je pretekao automobil, a onda joj se preprečio na putu. Na putu su stajala tri maskirana napadača, naoružani automatskim puškama, a četvrti je bio u vozilu. Pokušali su da je zaustave povicima "policija, policija" - objašnjava otac devojke

  • 1
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo

Foto: Marko Jovanović

Prijedorska policija traga za napadačima koji su u petak uveče iz automatske pušake pucali na automobil Ljubice Romanić, ćerke vlasnika kompanije "Peti neplan" Željka Romanića, koja je srećom prošla bez povreda, ali je i dalje u velikom šoku.

Napad se dogodio sinoć oko 22.50 na lokalnom putu u Niševićima kod Omarske, na kilometar od njene kuće. Radilo se o drumskoj sačekuši i pretpostavlja se da su napadači planirali pljačku, ali kada se Romanićeva dala u bekstvo zapucali su prema vozilu. Jedno zrno je probilo štop svetlo i završilo u zadnjem sedištu automobila, ali je Ljubica prošla bez povreda.

Željko Romanić kaže da je njegova ćerka pokupila pazar iz dva lokala, od oko 1.000 KM, i "opel astrom" krenula kući, kada su je napadači presreli. Smatra da se tu radilo o dobro planiranoj sačekuši, jer su napadači na put navukli betonski blok.

Identifikovali se kao policajci

 

- U vožnji ju je pretekao automobil, a onda joj se preprečio na putu. Na putu su stajala tri maskirana napadača, naoružani automatskim puškama, a četvrti je bio u vozilu. Pokušali su da je zaustave povicima "policija, policija" i navlačili su je prema toj prepreci. Čim je videla cev puške ona je udarila po gasu i krenula da beži - kaže Romanić za Novosti.

Pojašnjava da je njegova ćerka nekako uspela da prođe "kroz" napadače, a veruje da je jednog od njih zakačila vozilom jer je na "astri" polomljen retrovizor.

- Odmah me je pozvala i ja sam kontkatirao sa policijom. Stigli su brzo, ali napadači su do tada već pobegli. Verujem da je ona napadnuta iz koristoljublja i da su planirali da je opljačkaju, jer moja porodica ni sa kim nije u zavadi i nema drugog razloga za napad - rekao je Romanić.

Pokušaj razbojništva ili ubistva?

 

On kaže da je njegova ćerka srećom prošla bez povreda, ali da je preživela veliki šok i traumu koji bi na njoj mogao ostaviti trajne posledice. Romanić kaže i da mu je nejasno zašto je slučaj kvalifikovan kao pokušaj razbojništva, jer on smatra da se tu radilo o pokušaju ubistva.

- Možda su oni planirali da izvrše razbojništvo, ali se to pretvorilo u nešto drugo. Pa ona ih je već prošla i kada im je pljačka propala pucali su "u leđa". Kako bilo nadam se da će te napadače ubrzo otkriti i uhapsiti - ističe Romanić.

U PU Prijedor navode da u saradnji sa PU Banjaluka tragaju za napadačima koji su pokušali da izvrše razbojništvo.

- Više maskiranih lica je uz upotrebu vatrenog oružja pokušali zaustaviti vozilo kojim je upravljala Lj. R. iz Omarske. Na licu mesta izvršen je uviđaj i preduzimaju potrebne mere i radnje u cilju pronalaska izvršioca - rekla je portparolka PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Video: U Marka se zakucao auto posred auto-puta, ubrzo su se potegli pištolji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    31. oktobar 2020 | 10:27

    Sreca pa je devojka nepovredjena , ali neko ima previse apuno je gladnih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA