≫ 

"Lezi dole!": Saborac Marka Radića Make uhapšen zbog sumnje da je ubio ratnog zločinca

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu suda u BiH, ali mu je kazna smanjena na 12 i po godina zatvora, te je Radić ranije izašao na slobodu

  • 7
Hapšenje, Mostar Foto: Printscreen/Youtube/Hercegovina.info

Marko Radić Maka, koji je osumnjičen za ratne zločine protiv čovečnosti u Bosni i Hercegovini, ubijen je u ponedeljak uveče, 9. novembra, u pucnjavi u Mostaru.

Kako javljaju bosanski mediji, policija je uhapsila osumnjičenog za napad na Radića. Portal "Hercegovina.info" objavio je video kako je izgledalo hapšenje.

Na snimku se vidi kako nekoliko pripadnika policije opkoljava vozilo u kojem je bio osumnjičeni i naređuju mu da izađe i legne na zemlju, uperujući vatreno oružje u njega.

Prema pisanju bosanskih medija, osumnjičeni za ubistvo Radića je J. C, koji je navodno bio Radićev saborac i bili su u istoj jedinici HVO-a.

Radić je 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21 godinu zatvora zbog mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, pa je tek 2027. godina trebalo da izađe na slobodu.

S obzirom da je državljanin Hrvatske, postupak je bio obnovljen. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu suda u BiH, ali mu je kazna smanjena na 12 i po godina zatvora, te je Radić ranije izašao na slobodu.

Video: Policija zaplenila 2kg kokaina i uhapsila državljanina BIH

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • legionar

    9. novembar 2020 | 22:50

    Haha deset puta vicu lezi a lik lezi vec pola sata

  • Voja

    9. novembar 2020 | 23:57

    Kako je mogao drugačije da završi božija kazna je jedina i pravedna

  • Кастор

    10. novembar 2020 | 07:08

    Па легао је, што вичу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA