Izborna noć u BiH: Stanivuković proglasio pobedu u Banjaluci, SNSD kaže da je još rano

Vodi se velika bitka za Banjaluku

  • 18
Glasanje u Bosni i Hercegovini Foto: ATA Images

U Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj danas su održani lokalni izbori na kojima se biraju novi prvi ljudi gradova i opština, kao i odbornici u lokalnim skupštinama.

Većina birališta je zatvoreno u 19 sati, a nakon zatvaranja biračkih mesta stranački štabovi izneli su prve nezvanične rezultate današnjeg glasanja, pa je tako PDP optimističan što se tiče njihovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Kako je izjavio šef izbornog štaba ove partije Igor Crnadak po njihovim prvim informacijama Draško Stanivuković je novi gradonačelnik najvećeg grada u RS.

- Ja sam novi gradonačelnik Banjaluke - izjavio je za Srpskainfo Draško Stanivuković.

Istovremeno, iz štaba SNSD poručuju da treba sačekati sa konačnim rezultatima.

- SNSD se nalazi pred još jednom velikom pobedom. Imamo odlične trendove, pre svega u gradu Prijedoru - rekao je šef Glavnog izbornog štaba SNSD Srđan Rajčević.

On ističe da SNSD za sada vodi u mnogim opštinama i gradovima, pre svega u Trebinju, Gradišci, Foči, Istočnom Sarajevu, Čelincu, Laktašima, Prnjavoru, Srpcu i mnogim drugim.

Nedugo potom, SNSD je proglasio pobedu svog kandidata u Trebinju.

Predsednik Gradskog odbora SNSD je rekao da Mirko Ćurić vodi sa prednošću od 1.500 glasova, te da je odnos 55 prema 45 odsto u odnosu na protivkandidata Iliju Stankovića iz SDS.

Podsetimo, štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) "Izbori 2020" prijavljeno je danas više incidenata na glasačkim mestima, koji su u pojedinim mestima doveli i do prekida glasanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA