≫ 

Srbi osumnjičeni za stravičan zločin u Hrvatskoj: Dejan nestao pre dve godine, telo našli u šumi

Za njegovo ubistvo sumnjiče se 52-godišnji hrvatski državljanin i dvojica državljana Srbije starosti 39 i 27 godina

  • 0
Hrvatska policija, Dejan Petreković Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar, nestali.gov.hr

Hrvatska policija je rešila slučaj nestanka Dejana Petrekovića iz Varaždina, kojem se svaki trag izgubio u julu 2018. godine.

U Policijskoj upravi varaždinskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj su objavljeni detalji kriminalističkog istraživanja vezanog za Petrekovićev nestanak, prenosi Index.hr.

Tri muškarca osumnjičena za ubistvo, među njima državljani Srbije

Nakon celokupne kriminalističke istrage ustanovljeno je da je Petreković ubijen vatrenim oružjem, a za ubistvo se sumnjiče 52-godišnji hrvatski državljanin te dvojica državljana Srbije starosti 39 i 27 godina. Protiv njih je podneta krivična prijava Županijskom državnom tužilaštvu.

Rečeno da je nakon Petrekovićevog nestanka 13. jula 2018. vrlo brzo počela istraga zbog sumnje da je žrtva krivičnog dela. Tokom proteklog razdoblja PU varaždinska sarađivala je s Upravom kriminalističke policije, Upravom policije te Županijskim državnim tužilaštvom u Varaždinu.

Dejan Petreković Nestao u julu 2018. godine Foto: nestali.gov.hr

- Kriminalističko istraživanje sastojalo se od više policijskih istraživanja i dokaznih radnji. Sprovedena je i razmena informacija s drugim telima unutar i izvan države. Unazad nekoliko meseci sprovedeno je intenzivno traganje za telom spomenutog, koje je i pronađeno 13. novembra 2020. i po pronalasku ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb s ciljem utvrđivanja uzroka smrti i identifikacije - rečeno je danas na konferenciji policije.

Ubijen vatrenim oružjem u skladištu u Varaždinu pa zakopan u šumi

Obdukcija i veštačenje pokazali su da je reč o nestalom Dejanu Petrekoviću. Utvrđeno je da je ubijen vatrenim oružjem 10. jula 2018. u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu, nakon čega je njegovo telo zakopano u Leštakovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA