Stravična saobraćajka u Hrvatskoj: Sudarili se kamion i kombi, četvoro preminulo, 5 osoba povređeno

Najmlađa osoba koja je stradala u stravičnom sudaru imala je 28 godina

  • 1
Udes Hrvatska Printskrin: HRT vijesti

Na autoputu A1 Zagreb-Karlovac jutros je došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su četiri osobe izgubile život, dok je petoro ljudi povređeno, potvrdila je za Hinu policija iz Zagreba.

U nesreći su učestvovali kamion i kombi, a dogodila se na 19. kilometru autoputa A1, iza odmorišta Desinec, u smeru Karlovca.

Mediji nezavanično prenose da je kombi, u kojem je bilo 9 osoba, stao na zaustavnu traku. Iz kombija je izašlo nekoliko ljudi, a ubrzo posle toga, na kombi je naleteo kamion, kada su oba vozila sletela sa puta u jarak, prenosi Hina.

Kako prenosi portal Index.hr, poginule su dve ženske osobe i dva muškarca. Najmlađa stradala osoba je devojka stara 28 godina.

 

Tragičnom događaju telefonom je svedočio i šef radnika koji su stradali u nesreći.

- Kroz taj razgovor, vidim da se nešto događa. Odjednom se čuju se jauci. Jedna žena, Nikolina čini mi se, kaže: "Gazda, gazda, zovite hitnu pomoć, nastradali smo, pokupio nas je kamion, ima i poginulih" - rekao je Stevo Kovač, vlasnik šumarske firme, prenosi Dnevnik.

Iz vatrogasne službe navode da su imali poteškoća prilikom vađenja osoba jer je troje putnika iz kombija bilo priklješteno pa je kombi morao da se reže. Jedna osoba je bila pod šleperom te vatrogasci nisu mogli da je izvuku dok nije obezbeđena dizalica.

Dve povređene osobe su operisane. Ostalo troje povređenih putnika prebačeno je u KBC Zagreb i KB Sveti duh i nalaze se van životne opasnosti.

Video: Nesreća kod Guče: Auto podleteo pod kamion, poginula žena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaustavna traka

    21. novembar 2020 | 21:38

    Inace mnogima pa i kamionima sluzi za pun gas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA