≫ 

Telo majke skrivao šest godina i dizao njenu penziju, rođake uveravao da je živa: Užas u Ljubljani

Rodbina nestale prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je sin koji je zadužen za njeno staranje, onemogućavao sve kontakte

  • 1
Mrtvo telo, leš, ubistvo, samoubistvo

Foto ilustracija: Shutterstock

Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina tajio smrt majke i podizao njenu penziju, a njeno telo je pronađeno u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošle nedelje rodbina nestale  97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je 67-godišnji muškarac, navodno sin koji je zadužen za njeno staranje, onemogućavao sve kontakte.

Daljim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla telo tražene osobe. Smrt je, prema do sada poznatim podacima, nastupila pre više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode iz policije.

Osumnjičeni je sve vreme ostalu rodbinu uveravao da je ona živa, a budući da je imao punomoćje podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhapšenog, naveli da se sumnjiči za krivično delo oskvrnuća mrtvog tela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare.

Policija nastavlja s prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obavešteno nadležno državno tužitelaštvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana.

Kako navodi televzijska postaja POP-TV, nezvanično se saznaje da je sin mrtvo telo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je tvrdio kako on s njima ne želi da komunicira, a u međuvremenu je redovno podizao njenu penziju.

Video: Snimak hapšenja osumnjičenih za ubistvo u Belvilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA