≫ 

Policija pronašla monstruma koji je traktorom zgazio psa: Pojavio se snimak haskija nakon užasa

Haski, kojeg je traktorista u Gračanici namerno pregazio je živ, ali nepokretan

  • 15
Haski, gaženje, traktor Printscreen/Youtube/Avaz

Nakon što je sinoć na društvenim mrežama objavljen snimak, kako meštanin ovog gračaničkog sela Rašljeva u BiH traktorom namerno gazi psa na lokalnom putu, brojne su reakcije građana širom BiH. Posebno su glasna udruženja za zaštitu životinja.

Nakon objave snimka na društvenim mrežama i brojnih poziva, na lice mesta stigla je i gračanička policija i veterinar Veterinarske stanice Gračanice.

Policija je identifikovala vinovnika ovog gnusnog čina, a kako prenosi Avaz reč je o S. M.

Pre toga, veterinar Nerman Avdić, doktor veterinarske medicine, brinuo se da spasi život jadnoj životinji.

- Našao sam teško povređenog psa rase haski kako potpuno nepokretan cvili. Doneli smo ga u Veterinarsku stanicu u Gračanici i zbrinuli. Danas ga vozimo u Lukavac na rentgenski pregled. Pretpostavka je da je ili slomljena, ili teško povređena kičma, karlica, ili oboje. Tek tada ćemo videti šta dalje raditi - kaže dr Avdić.

U policiji kažu da je identifikovan počinilac ovog stravičnog dela.

- Obavili smo uviđaj, identifikovali počinioca krivičnog dela kojeg je kantonalna tužiteljka okvalifikovala kao krivično delo mučenje i ubijanje životinja. Mi ćemo M. S., uz izveštaj, predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje - rekli su iz policije.

U dva dana, dva teška slučaja mučenja i ubijanja životinja. U Petrovu je muškarac iz lovačke puške pucao na lovačkog psa jazavičara, ranio ga, a onda mu prišao i ubio ga sekirom.

Haski iz Rašljeve je bolje prošao, ostao je živ, ali najverovatnije sa trajnim invaliditetom. Javnost u Gračanici i okolini, kao i javnost u Petrovu traže oštre kazne u oba slučaja.

PAŽNJA: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA