Dritan Abazović na meti regionalnog kriminalnog klana: Od avgusta primio više desetina pretnji

Iz URA su rekli da se radi o klanu koji aktivnosti ne sprovodi samo u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona

  • 1
Dritan Abazović Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je da raspolažu informacijama prema kojima jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije Crno na bijelo Dritana Abazovića.

Mikić je na konferenciji za novinare saopštio da je Abazović od izbora 30. avgusta imao više desetina pretnji, ali i okupljanja ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

- Sada imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov život i život njegove porodice. To je klan koji aktivnosti ne sprovodi samo u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona - rekao je Mikić.

Ne žele, kaže, nikog da optuže, niti da nekome crtaju metu, ali navode da imaju obavezu da obaveste javnost o svemu tome, prenosi Rtcg.me.

- Mi smo preduzeli sve što je u našoj moći da predupredimo opasnost po gospodina Abazovića. Ako se gospodinu Abazoviću nešto desi ili neko pokuša da ugrozi njegov život, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović - rekao je Mikić.

Potpredsednik Ure Miloš Konatar, na pitanje da li je bilo direktne pretnje putem poziva, rekao je da su u pitanju informacije do kojih su došli putem više nezavisnih izvora koji nisu povezani jedan sa drugim.

Video: U toku je velika reorganizacija narko-biznisa: Klanovi se bore za prevlast, ubistva su sve češća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA