Plenković otkrio do kada će trajati mere protiv korona virusa u Hrvatskoj

Govoreći o vakcini, Plenković je rekao da neki roditelji nisu hteli da vakcinišu decu ni protiv boginja

  • 0
Andrej Plenković

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Premijer Andrej Plenković potvrdio je večeras da će nove pooštrene mere za suzbijanje širenja korona virusa trajati do Božića 25. decembra, ali nije isključio ni mogućnost da potraju duže ako to struka bude tražila.

Plenković je u hrvatskom parlamentu novinarima rekao da će sutra govoriti preciznije o novim merama i da se ministar i šef Nacionalnog štaba Davor Božinović s tim u vezi još konsultuje sa predstavnicima županija.

- Mere će trajati do pred Božić. To nije tako daleko. Ako budu epidemiolozi tražili, mogu trajati i duže", dodao je on, a javlja TV N1.

Vlada je, kaže Plenković, kroz celu pandemijsku krizu pokazala da vodi računa o preduzetništvu.

- Naći ćemo i nastojimo naći rešenja - kazao je premijer.

Na pitanje ima li država za to novca, on je odgovorio:

- Imaće.

Govoreći o vakcini, Plenković je rekao da neki roditelji nisu hteli da vakcinišu decu ni protiv boginja, a sada je, kaže, tu i virus, prenosi Tanjug.

- Biće dosta onih koji će to preispitivati. Razmotrićemo obavezno vakcinisanje. Nemam ništa lično protiv vakcine, ali pratim reakcije u javnosti - rekao je Plenković.

Komentarišući činjeicu da se u sedam dana dva puta pooštravaju mere, Plenković kaže da je epidemiološka situacija neprestano u razmatranju.

- Rekao sam tada da uvodimo mere i da pratimo situaciju i razmatramo uvođenje novih mera - naveo je premijer, a prenela zagrebačka N1.

Video: Plenković: Situacija u Hrvatskoj vrlo ozbiljna, uskoro nove mere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA