Slovenija zbog pandemija korona virusa produžava mere, među njima i policijski čas

Ostaju zatvoreni vrtići, barovi, restorani, kulturne ustanove...

  • 2
Korona virus, koronavirus, Slovenija Foto: Tanjug/AP

Slovenačka vlada odlučila je danas da produži za nedelju dana sve glavne mere zaključavanja, uključujući zabranu okupljanja, školovanje onlajn, kretanje među opštinama i policijski čas od 21:00 do 06:00 radi sprečavanja širenja korona virusa.

Javni prevoz još neće raditi, a trenutni režim nošenja maski, koji uključuje maske na otvorenom, ostaće na snazi još najmanje dve nedelje, javlja slovenačka agencija STA.

Još najmanje nedelju dana zatvoreni ostaju vrtići, prodavnice koje ne prodaju neophodne proizvode, kulturne institucije i barovi i restorani, a nema ni promena režima na granicama. Postojeća ograničenja u vezi sa sportskim aktivnostima ostaće na snazi još najmanje dve nedelje.

Vladin portparol Jelko Kacin rekao je novinarima da će vlada usvojiti plan za ublažavanje mera najkasnije u četvrtak.

Na konferenciji za novinare bila je i vršilac dužnosti šefa Direkcije za zdravstvo u Ministarstvu zdravlja Marija Magajne, koja je rekla da situacija u zemlji i bolnicama još uvek ne dozvoljava ublažavanje mera.

- Svi smo iscrpljeni ... Ali, pokušajmo da izdržimo još nekoliko dana. Svi verujemo da će neke mere biti moguće ukinuti za 10 ili 14 dana - rekla je Magajne.

Video: Policija vodenim topovima na demonstrante u Ljubljani: Usledio razlaz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA