"Nema čekanja, ranjenici dolaze, ja idem prva": Hrabra medicinska sestra Mirjana preminula od korone

Najveći deo rata provela je u ambulanti

  • 5
Mirjana Parovic Foto: Facebook/Рај На Земљи Је Источна Херцеговина

U bolnici u Nevesinju u petak je od posledica zaraze korona virusom preminula Mirjana Parović, istaknuti medicinski radnik i borac prve kategorije u Otadžbinskom ratu.

Nosilac je odlikovanja Orden krsta milosrđa za požrtvovanje i hrabrost, negu ranjenika i bolesnika.

Mirjana Parović rođena je 1958. godine u Glavatičevu. Srednju medicinsku školu završila je u Mostaru. Radila je u Hitnoj medicinskoj pomoći i vrtiću u Sarajevu.

Izbijanjem rata izbegla je u Nevesinje i kao dobrovoljac priključila se Vojno-tehničkom institutu i kao medicinska sestra zbrinjavala je ranjenike na prvoj liniji fronta. Najveći deo rata provela je u ambulanti na Zijemljima.

"НЕ МОЖЕМО ЧЕКАТИ, РАЊЕНИЦИ ЧЕКАЈУ! ЈА ИДЕМ ПРВА!!!"У Болници Невесиње данас је од посљедица заразе вирусом корона...Posted by Рај На Земљи Је Источна Херцеговина on Friday, November 27, 2020

Od 1994. godine radila je u Bolnici Nevesinje, a od 1999. godine u Službi za transfuziju. Od 2009. godine prelazi u Zavod za transfuzijsku medicinu RS gde je radila kao transfuziološki tehničar. Bila je dobrovoljni davalac krvi i jedan od osnivača nevesinjskog Udruženja dobrovoljnih davalaca.

Sahrana će biti obavljena u nedelju, 29. novembra u 13 časova na Pravoslavnom groblju u Mostaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    28. novembar 2020 | 11:10

    Tuga, saucesce porodici, divna, hrabra med. sestra koja je spasila na hiljade zivota, otisla je zauvek. Ja sam bila med. sestra i znam sta znaci rad u vanrednim okolnostima. Neka pociva u miru.

  • Bg

    28. novembar 2020 | 12:48

    Pocivaj u miru duso nasa, spasavala si a sada odlazis u Bozije carstvo da uzivas u raju i miru. Saucesce porodici

  • .

    28. novembar 2020 | 13:27

    Pomagala ljudima do kraja zivota....Sa fotografije zracila sposobna u svome poslu....Laka joj zemlja,porodici i kolegama saucesce......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA