"Bolje grob, nego rob": Manji protest protiv mera u Splitu, pevala se i Tompsonova pesma

Na protestu su bili istaknuti transparenti s natpisima: "Slobodu izbora dao nam je Stvoritelj i ne može je oduzeti Vlada", "Ne svedoči lažno" ...

  • 4

Video: Protest u Zagrebu protiv novih epidemioloških mera

Grupa građana protestovala je danas na splitskoj Rivi izražavajući nezadovoljstvo najnovijim merama za suzbijanje epidemije korona virusa.

Okupljeni su uzvikivali "Bolje grob, nego rob" i pevali Tompsonovu pesmu "Lijepa li si", Oliverovu "Vjeruj u ljubav" i Odu radosti, javlja Hina.

Na protestu su bili istaknuti transparenti s natpisima: "Slobodu izbora dao nam je Stvoritelj i ne može je oduzeti Vlada", "Ne svedoči lažno" (osma božja zapovest), "Mičite svoje ruke s naših ljudskih prava", "Neću masku, ne treba mi vakcina" i drugi.

U splitskoj su policiji rekli da im niko nije prijavio javno okupljanje na Rivi, ali su policajci preventivno bili na mestu događaja, nakon što je na društvenim mrežama objavljen poziv za taj protest.

Prema informacijama iz splitske policije, Rivom je šetalo dosta građana, ali u samom protestu je učestvovalo 15-ak osoba. Neki su lokalni portali izvestili da se na protestu okupilo stotinak građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мик

    28. novembar 2020 | 22:19

    🥰🥰🥰Тако је браћо Србиии, тај слоган смо говорили и '41.😝😁

  • Murko

    28. novembar 2020 | 20:51

    Da li su ovo simptomi korone. Bol u misicima, bezvolja, gubitak snage i apetita a i temperaturu sam imao jednu vece. Najvise boli u predelu rebara, tesko je odgonetnuti bole li pluca ili samo rebra i okolni misici. Bio bih zahvalan na odgovoru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA