≫ 

Osumnjičeni za ubistvo noćnog čuvara restorana iz Danilovgrada nije uhapšen: Policija utvrđuje ko je

I.Đ. je lišen slobode zbog kršenja mera NKT, a tokom boravka u prostorijama za zadržavanje, lice su posetili i službenici Kancelarije za ljudska prava, piše u saopštenju policije

  • 0
Hronika, vijesti, Danilovgrad Restoran gde je ubijena žrtva Printkskrin: Youtube/ Vijesti Online

Crnogorska policija nije uhapsila osumnjičenog za ubistvo Danilovgrađanina Zorana Pavićevića, već se na njegovom identifikovanju i pronalaženju intezivno radi, u kojem se objašnjava i zbog čega je priveden I.Đ. iz tog grada, a kojeg su pojedini mediji označili kao počinioca zločina nad noćnim čuvarom restorana "Obala".

Na osnovu operativnih podataka sa terena polcija je došla do saznanja da je lice I.Đ. kritične noći primećen više puta u gradu, nakon čega je policija prema njemu tako i prema drugim licima preduzela službene radnje u cilju utvrđivanja alibija u vreme izvršenja krivičnog dela ubistvo, pišu Novosti.

Službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad su, u sklopu aktivnosti koje se preduzimaju na rasvetljavanju ubistva, krenuli da I.Đ. uruče poziv radi dolaska u službene prostorije kako bi dao izjavu u svojstvu građanina, kada se I.Đ neobješnjivo dao u bekstvo.

Pretragom terena koji je zbog svoje konfiguracije bio izuzetno nepristupačan, pronađeni su određeni predmeti i tragovi koji su i dalje u fazi veštačenja. S obzirom da je lice I.Đ. proveo dan i noć u planinskom predjelu, narednog dana tačnije 25. novembra, odmah nakon što se odučio na predaju, policija je I.Đ. sprovela u Dom zdravlja Danilovgrad radi utvrđivanja i konstatovanja vidnih povreda koje je imao na sebi, o čemu policija poseduje i lekarski izveštaj.

I.Đ. je lišen slobode zbog kršenja mera NKT, a tokom boravka u prostorijama za zadržavanje, lice su posetili i službenici Kancelarije za ljudska prava, piše u saopštenju policije.

Tokom boravka I.Đ.u prostorijama za zadržavanje, dodaje se u saopštenju, njemu je dva puta ukazana lekarska pomoć zbog njegove velike uznemirenosti, što je konstatovano u lekarskim izveštajima.

Prema licu I.Đ. niko od inspektora i drugih službenika Uprave policije nije primenjivao silu niti je prisiljavan da prizna bilo koje krivično delo. Licu I.Đ. nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Danilovgradu izrečena je mera nadzora - zabrana udaljavanja iz stana, dodaju iz policije.

Radi informisanja javnosti, iz policije naglašavaju da se aktivnosti na rasvetljavnju ubistva nastavljaju, te da je sa lica mesta izuzet veliki broj tragova čije je veštačenje u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA