Krivokapić izrazio žaljenje zbog srpskog ambasadora: Uzajamno poštovanje biće naša mera

Krivokapić je rekao da takvi potezi nisu u duhu evropskog puta

  • 6
Zdravko Krivokapić Zdravko Krivokapić Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je danas da žali zbog proterivanja ambasadora Srbije i dodao da će nova vlada raditi na "ozdravljenju odnosa" sa Srbijom i promociji dobrosusedske politike s Beogradom.

On je to napisao na svom Tviteru povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata i njegovog proterivanja iz Podgorice, i istakao da odlazeći režim ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela, prenosi Tanjug.

Krivokapić je rekao da takvi potezi nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država.

- Nova vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mera - rekao je Krivokapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradske noći

    29. novembar 2020 | 11:50

    Ajde Krivokapiću iz tvojih usta u Božije uši.....Nemoj samo da razočaraš, uzda se Srpski rod u tebe, kao i svi Crnogorci naš braća.

  • Toma

    29. novembar 2020 | 12:48

    Ovaj poslednji trzaj stare Vlasti CG ne ide na ruku pomirenja dvaju istorodnih naroda!? Pa Bozovic je rodjen u Crnoj Gori, kako sada ga isterujete iz rodjene zemlje?! Ko je ovde lud?! Umesto da smirujete uzavrele strasti, vi ih jos potpirujete?! Cemu ovo vodi, braco crnogorci, posebno Vi koji mesetarite?! Ambasador Bozovic je bas umereni politicar, plus pravnik koji odlicno zna pravo i istoriju svoje rodjene zemlje!! On je rodjen za diplomatu ne samo CG, vec i za mnogo jace Drzave sveta!?

  • Bole

    29. novembar 2020 | 12:26

    Milogorci su stvoreni da nesto razbijaju na kraju ce razbiti sami sebe. Oni to dokazuju iz dana udan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA