Joanikije: Cilj proterivanja Božovića je podizanje tenzija

Crna Gora je juče proterala ambasadora Srbije Vladimira Božovića, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari te zemlje

  • 14
Vladika Joanikije Foto: Printscreen/TV Prva

Vladika budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve (SPC) ocenio je danas da je cilj odlazeće crnogorske vlasti da protera ambasadora Srbije Vladimira Božovića da "podigne tenzije i produbi podele u svim slojevima crnogorskog društva".

- Ovim činom "odlazeća vlast Crne Gore je imala višestruko zlu nameru: da, naročito među braćom Pravoslavne vere, izazove recipročne mere od strane Srbije da bi se medijskom larmom u regionu posejalo što više otrova i bratske mržnje", čime je "pokazala je da joj leka nema" - naveo je vladika Joanikije u saopštenju za javnost.

On je izrazio uverenje da ogromna većina naroda Crne Gore želi vlast koja će učiti i poštovati njenu istoriju onakvu kakva ona jeste, bez potrebe da je prekraja, i koja će sa svim narodima i zemljama u regionu znati da uspostavi najbolje odnose, posebno s bratskom Srbijom.

- Moleći se Bogu za spasenje svih, verujućih i neverujućih, razumnih i nerazumnih, pozivamo sav verujući narod u Crnoj Gori da u ovim danima mnogostrukih iskušenja i povišenih tenzija umnoži svoje molitve za mir, razumevanje, suzdržanost i prevazilaženje pogubnih podela među braćom i bratskim državama - istakao je vladika Joanikije, koji je i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske.

Vladimir Božović Vladimir Božović / Foto: Marko Jovanović

Da podsetimo, Crna Gora je juče proterala ambasadora Srbije Vladimira Božovića, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari te zemlje, na šta je Srbija reagovala recipročnom merom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore u Beogradu Tarzanu Miloševiću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rrr

    29. novembar 2020 | 14:34

    pope idi rjesavaj svoje popovske poslove i mani se poitike

  • Aca

    29. novembar 2020 | 13:05

    Buduci Patrijarh ilo vladika veliki srbin i vernik!!!Svaka cast Joanikije.

  • Dani

    29. novembar 2020 | 14:46

    A da se g.Joankije uhvati malo Svetog pisma i Evandjelja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA