≫ 

Najgore je tek pred nama: Virusni imunolog o stanju u Hrvatskoj u vezi sa korona virusom

On tvrdi da su potrebne strože mere

  • 0
Hrvatska, Koronavirus Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Pedeset mrtvih dnevno od posledica korona virusa rezultat je onih koji su se inficirali pre tri ili četiri nedelje, a tada je bilo 1.000, 2.000 potvrđenih novih slučajeva. To znači da će se sve te brojke dizati i da je ono najgore još pred nama, rekao je večeras dr. sc. Luka Čičin-Šain, virusni imunolog Centra za infektološka istraživanja Helmholtz.

U Dnevniku HRT-a Čičin-Šain je, komentarišući mere u Hrvatskoj, kazao da bi trebalo da budu još strože, ako želimo da se brojke zaraženih spuste.

- Strože mere koje su sad stupile na snagu su na nivou lakšeg zaključavanja, koje je sada u Nemačkoj. U idealnom slučaju bi mogle dovesti do toga da brojke stagniraju, ali ne vidim kako bi brojke na osnovu ovih mera počele da padaju - rekao je on, a prenosi Tanjug:

- Na vladi je da odluči hoće li ostati na ovim merama ili će krenuti s još nekim strožim merama da bi se broj stvarno početi spuštati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA