Zemlja u našem komšiluku prva u Evropi po broju žrtava korona virusa: Pogledajte gde je Srbija

Statistički podaci pokazuju da je trenutno najteža situacija u jugoistočnoj Evropi

  • 0
Bolnica, korona, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Po statistici Oksford Martin škole, Slovenija je po nedeljnom broju smrtnih slučajeva od korona virusa na prvom mestu u Evropi sa prosečnim brojem od 23,23 pacijenta na milion stanovnika, dok se Srbija nalazi na 14. mestu.

Statistički podaci pokazuju da je trenutno najteža situacija u jugoistočnoj Evropi, gde se u vrhu liste nalaze Bugarska sa 19,86, Severna Makedonija sa 14,88 i Bosna i Hercegovina sa 14,76 na milion stanovnika, javlja portal "24 ur", a prenosi Tanjug.

Na toj listi Srbija se nalazi na 14. mestu sa 8,1, a ispred nje su još i Mađarska sa 13,78 i Hrvatska sa 13,50 preminulih na milion stanovnika.

Kako se navodi, na početku pandemije, najveću nedeljnu smrtnost je imala Belgija sa 28,77 preminulih.

Kada se radi o ukupnoj smrtnosti, najviše je pogođena Velika Britanija u kojoj je preminulo 3,6 odsto ukupnog broja obolelih, a sledi Italija sa 3,5 odsto.

Slovenija je od sredine novembra postala zemlja sa najviše preminulih u Evropi, ali je veoma teško reći da je na prvom mestu, izjavio je epidemiolog Aleks Jakulin.

Video: Policija vodenim topovima na demonstrante u Ljubljani: Usledio razlaz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA