≫ 

Valentinu sahranili u venčanici, s prstenom na ruci: "Slavili smo, a onda je otišla"

Valentina Valjak preminula je 13 nakon što je pobedila na polumaratonu u Hrvatskoj

  • 2
Valentina Valjak

Foto: Facebook/Valentina Valjak

Hrvatska atletičarka Valentina Valjak preminula je prošle sedmice u Zagrebu u 33. godini nakon kratke i teške bolesti.

Samo 13 dana pre smrti istrčala je Plitvički polumaraton i pobedila, nedelju dana pre smrti proslavila i 32. rođendan. Ali, nije imala šanse da se izbori za život.

Njena porodica, verenik, kao i kolege su skrhkani bolom. Naime, Valentina je trebalo da stane pred oltar u julu iduće godine.

- Dogodine bi bila doktor nauka - rekao je Valentinin brat Mario Valjak za Varaždinske vijesti.

Valentina je bila uspešna u sportu, ali i za katedrom. Dobitnica rektorove nagrade i asistent na geografskom odseku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta sahranjena je u sredu na mesnom groblju u Brezničkom Humu

- S obzirom na to da su i deka i baka, stric i teta i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, a i Valentinina je želja bila da se jednog dana vrati na rodnu grudu svojih roditelja, sahranili su je u venčanici i sa vereničkim prstenom na ruci - rekao je Mario.

On se potresnim rečima oprostio od sestre.

- Draga sekice, pokazala si nam svojim primerom kako treba živeti i boriti se kroz život. Nažalost, ti si svoju bitku života iznenada tragično izgubila u 32. godini jer očito nedostaje anđela na nebu - napisao je na Fejbuku Mario i dodao:

- Sećanje na tebe neće nikada izblediti, uspomene neće nikada nestati. Zauvek te neizmerno vole tvoji roditelji, tvoj brat sa porodicom, tvoj verenik sa porodicom. Počivaj u miru Božjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    4. decembar 2020 | 15:27

    Svakodnevno smo zatrpani vestima o smrti ,umrlima ,bolesnima ,ubijenima ,teroristima I napadima ,itd.itd.sve samo crnilo aj kad objavljujete iz nase zemlje nego sto I iz drugih zemalja ,doooostaaa bre viseeee aman ubijate nas u pojam pravite od naroda I ovog drustva da bude negativno I zlobno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA